Είναι να ντρέπεσαι γι’ αυτό το κράτος… Πέτρος Κατσάκος

Δεν είναι δυνατόν να έχεις να κάνεις με τόση αναλγησία

Όσες φορές και να το διαβάσεις, δεν το πιστεύουν τα μάτια σου. Δεν το χωράει ο νους σου. Λες, δεν μπορεί. Κάποιο λάθος θα έγινε. Δεν είναι δυνατόν να έχεις να κάνεις με τόση αναλγησία. Και όμως η έφεση του Δημοσίου κατά της καταδικαστικής απόφασης που δικαίωνε τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο για τον σοβαρό τραυματισμό του από τα ΜΑΤ είναι ανατριχιαστική. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Μ. Κυπραίος, σε ανάρτησή του στο Τwitter, όπου παραθέτει τμήμα της έφεσης, το Δημόσιο υποστηρίζει ότι “ο αντίδικος έχει αποθεραπευτεί και έχει ανακτήσει την ακοή του και επομένως δεν είναι πλέον ανίκανος προς εργασία, ούτε υφίσταται κάποια παραμόρφωσή του που να δυσχεραίνει την κοινωνική και προσωπική του ζωή”.

Να θυμίσουμε πως στις 15 Ιουνίου του 2011, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος κάλυπτε τα γεγονότα, δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ με κρότου – λάμψης που ρίχτηκαν εναντίον του κι ενώ βρισκόταν μέσα σε στοά, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του. Δέκα χρόνια μετά, ο Μανώλης Κυπραίος είναι πιστοποιημένα κατά 90% ανάπηρος και του έχει τοποθετηθεί κοχλιακό εμφύτευμα στο κεφάλι για να μπορέσει να ανακτήσει πολύ μικρό μέρος της ακοής του. Παρότι ο δημοσιογράφος έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια, το Δημόσιο συνεχίζει να στρέφεται εναντίον του, θεωρώντας τον έναν υποκριτή που έχει αποθεραπευτεί, αρνούμενο να τον αποζημιώσει για τη ζημιά που του προκάλεσαν τα ΜΑΤ.

Η αναλγησία τους, όμως, πάει ακόμα παραπέρα, καθώς το Δημόσιο στην έφεσή του υποστηρίζει πως δεν μπορεί να πληρώσει αποζημίωση στον Μανώλη Κυπραίο γιατί “η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί πρωτοφανώς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας και έχει προσλάβει διαστάσεις εθνικής χρεοκοπίας”. Μέχρι εκεί έφτασε η ξεφτίλα τους.

Φτιάξε ένα βιογραφικό σαν του Κυρανάκη… Πέτρος Κατσάκος |