Είναι αίσχος Κικίλιας-Κοντοζαμάνης να απαντούν στα όσα ζητούν γιατροί και νοσηλευτές με…

Συγκλονίζει η μαρτυρία της γιατρού από το Ασκληπειό Βούλας, Δέσποινας Τοσονίδου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΝΓΕ. Μιλά για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία ακόμα και για απλές χειρουργικές μάσκες και καταγγέλλει την κυβέρνηση: Δεν λάβαμε καμία απάντηση στα ζητήματα που θέσαμε στην τηλεδιάσκεψη. Αντί να σώσουν την υγεία του λαού κοιτάζουν πως θα πλουτίσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αναλυτικά καταγράψαμε την μαρτυρία-καταγγελία της γιατρού στην ΕΡΤ που πραγματικά συγκλονίζει:

Οι συνάδερφοι γιατροί νοσηλευτές ετοιμαζόμαστε να δώσουμε την μεγαλύτερη μάχη της ζωής μας.

Ο λαός μας έχει δείξει μέγιστη ωριμότητα τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπεριορισμού την ίδια στιγμή που γιατροί και νοσηλευτές κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε τη μάχη έχουμε μια κυβέρνηση που μας αφήνει ανοχύρωτους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε ζητήσαμε:

Να ανοίξουν περισσότερες δημόσιες και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές ΜΕΘ και δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Ζητήσαμε χιλιάδες διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών για να μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη και δεν πήραμε καμία απάντηση.

Ζητήσαμε να επιταχθούν ΤΩΡΑ, χθες τα διαγνωστικά τεστ. Να μην γίνονται στον ιδιωτικό τομέα αλλά να γίνονται ΔΩΡΕΑΝ στα Δημόσια Νοσοκομεία. Δεν πήραμε καμία απάντηση.

Ή μάλλον η απάντηση που πήραμε ήταν να διπλασιάσουν το νοσήλιο για τις ιδιωτικές ΜΕΘ τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι θα πεθάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ζητάμε να επιταχθούν πάνω από 200 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και όχι αυτό που κάνει ο κ. Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης να διπλασιάζουν το ιδιωτικό νοσήλιο στις ΜΕΘ, ώστε να πλουτίσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Υγεία.

Για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πρέπει το τεστ για τον κορωνοϊό να γίνεται στα Δημόσια Νοσοκομεία, απολύτως δωρεάν και σε όλους τους υγειονομικούς.

“Είναι αίσχος, ως απάντηση σε αυτό που ζητούν οι γιατροί και νοσηλευτές ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης επιχορηγούν να γίνονται τα τεστ στα ιδιωτικά νοσοκομεία με 30.000.000 ευρώ. Να σταματήσουν τώρα την κερδοσκοπία.”

Χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν αρκούν 170 επικουρικοί γιατροί. Υπάρχουν πάνω από 2.500 συνάδελφοι που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για τις 940 προκηρύξεις γιατρών. Να έρθουν όλοι να δουλέψουμε και να έρθουν ως μόνιμοι.

Είναι Αίσχος να λέει η κυβέρνηση ελάτε να βοηθήσετε και μετά θα απολυθείτε.

Κάθε μέρα παρακαλάμε για μια απλή χειρουργική μάσκα, όταν θα έπρεπε να φοράμε οι συνάδερφοι στις ΜΕΘ, στα Επείγοντα, αυτοί που είναι πάνω από τον άρρωστο θα έπρεπε να φοράμε μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας. Δεν έχουμε γυαλιά. Δεν έχουμε μάσκες.

Η απάντηση του κ. Κικίλια ήταν προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε και την ίδια στιγμή υλικό στα Νοσοκομεία δεν υπάρχει.

Διαμαρτυρηθήκαμε γιατί βγήκαν να μας διαψεύσουν για το ότι δεν υπάρχουν μέσα ατομικής προστασίας στα Νοσοκομεία.

“Τι είναι η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, τι είναι ο γραμματέας; Τι είμαι εγώ; Τι είναι χιλιάδες συνάδερφοι που βγαίνουν στις κάμερες; Τι είναι ανώνυμοι;”

Λυπάμαι πάρα πολύ που ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση προσπαθήσει αντί να σώσει την Υγεία του λαού να σώσει τα ιδιωτικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή που στην Ιρλανδία κρατικοποιούνται οι ιδιωτικές κλινικές εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί την Υγεία. Επιτέλους να σταματήσει αυτό.