«Είμαστε εμβολιασμένοι στο 90%»: Αδειάζει την κυβέρνηση η ΠΟΕΔΗΝ. Κατά της υποχρεωτικότητας – Λινού: Χρειάζεται πλήρης επαναφορά της μάσκας σε όλους τους χώρους

Ο πρόεδρος δηλώνει ότι την ίδια στιγμή που στοχοποιούν τους υγειονομικούς, την ίδια στιγμή ο κλήρος έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 25%-30%.

Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον σταθμό του «Open» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ξεκαθάρισε ότι η επίσημη θέση τους είναι πως το εμβόλιο μπορεί να σώσει ζωές, καθώς και ότι είναι το μοναδικό μας όπλο κατά του 4ου κύματος της πανδημίας που βρίσκεται προ των πυλών.

Εξέφρασε ωστόσο την αντίθεσή των υγειονομικών με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι το υγειονομικό προσωπικό στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία εκ του πονηρού.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο,  το υγειονομικό προσωπικό είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού που αγγίζει το 90%, λαμβάνοντας υπόψιν τους ήδη εμβολιασμένους, όσους έχουν αναπτύξει ανοσία, αλλά και όσους περιμένουν να εμβολιαστούν, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι λάθος το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στην κοινωνία παρουσιάζοντας τους υγειονομικούς ως ανεύθυνους.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε τη δυσαρέσκειά του προς την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή που στοχοποιούν τους υγειονομικούς, την ίδια στιγμή «ο κλήρος έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 25%-30% και από άμβωνας διακηρύσσει την εναντίωσή του στον εμβολιασμό».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ:

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ζητώντας τη συνδρομή της Εκκλησίας ώστε να πειστούν παραπάνω πολίτες να εμβολιαστούν

 

Λινού: Χρειάζεται πλήρης επαναφορά της μάσκας σε όλους τους χώρους

“Ελπίζω ότι δε θα φτάσουμε πάνω από 3.000 ή 4.000 κρούσματα, γιατί θα πάρουμε μέτρα”

Υπέρ της πλήρους επαναφοράς της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους τάσσεται η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας.

«Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεται πλήρης επαναφορά της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους και τήρηση αποστάσεων και ίσως να επαναφέρουμε τη “φούσκα” των ανθρώπων με τους οποίους συνυπάρχουμε, δηλαδή να μην είμαστε σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, να αποφύγουμε πάρα πολύ όλους τους κλειστούς χώρους. Από πλευράς πολιτείας, ίσως να επανέλθει σε ένα μεγάλο βαθμό η τηλεργασία, να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ», δήλωσε η κ. Λινού το πρωί στο Mega.

Η ίδια ανέφερε πως υπάρχουν δύο μέτωπα στα οποία πρέπει να δώσουμε “πόλεμο”: Από την μία το μέτωπο της πειθούς για να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι, και από την άλλη το μέτωπο της ατομικής και συλλογικής προστασίας, ώστε να μη νοσήσουμε σε αυτό το μεσοδιάστημα που επιχειρείται η επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Η κ. Λινού αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. «Προσωπικά ελπίζω ότι δεν θα χρειαστούμε το lockdown. Το ποσοστό των νοσούντων θα είναι νέοι. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 3 με 4 εκατομμύρια νέους ανεμβολίαστους και το ποσοστό των νέων όταν νοσήσουν που θα χρειαστεί να μπουν στην εντατική είναι μικρότερο από το ποσοστό των ηλικιωμένων, όμως για να το καταφέρουμε θα πρέπει να προσπαθούμε να εμβολιάσουμε τους νέους για να προστατεύσουμε τους λίγους. Αν πάρουμε και μέτρα, δεν θα επιβαρυνθεί το σύστημα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Αν και χθες φάνηκαν λιγότερα τα κρούσματα, ο δείκτης θετικότητας ήταν τεράστιος, πάνω από 5. Επομένως δεν πρέπει να πούμε ότι σταθεροποιήθηκαν τα κρούσματα. Ελπίζω δε θα φτάσουμε πάνω από 3.000 ή 4.000 κρούσματα, γιατί θα πάρουμε μέτρα. Αν δεν πάρουμε μέτρα υπάρχει κίνδυνος με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων να φτάσουμε και στις 5.000 ή και τις 10.000 κρούσματα».