“Εάν βρισκόταν σε ΜΕΘ ο 76χρονος θα ζούσε. Εδώ έχουμε εγκληματικές – Αιχμές Παππά για την Προανακριτική: Υλικό για…επιθεώρηση θα δώσουν τα…

“Εάν βρισκόταν σε ΜΕΘ ο 76χρονος θα ζούσε- Εδώ έχουμε εγκληματικές παραλείψεις μίας ιδεοληπτικής κυβέρνησης η οποία ψεύδεται ασυστόλως”

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας περιέγραψε ο πρώην διοικητής Ερυθρού Σταυρού, Θύμιος Γεωργόπουλος με αφορμή τον θάνατο διασωληνομένου ασθενή εκτός ΜΕΘ με φορητό αναπνευστήρα τουλάχιστον από τη Δευτέρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης αλλά και παραβίαση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Υπενθυμίζεται ότι 76χρονος ασθενής με κορονοϊό ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ έχασε τη ζωή του, όταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, 60χρονος φέρεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης του θύματος και αργά χθες το βράδυ όταν ήταν οι δυο τους στο δωμάτιο, το αποσυνέδεσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ο Θ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι «έχει παραβιαστεί κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται διασωληνωμένος ασθενής να βρίσκεται σε κοινό θάλαμο, καθώς δεν επιτηρούνται τα ζωτικά του όργανα και δεν επιτηρείται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Πόσο δε μάλλον όταν βρίσκεται σε θάλαμο με άλλον ασθενή ο οποίος είναι περιπατητικός».

«Εάν βρισκόταν σε ΜΕΘ, ο άνθρωπος αυτός θα ήταν εν ζωή την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τους γιατρούς υπήρχε και βελτίωση της αναπνευστικής του λειτουργίας» υπογράμμισε ο πρώην διοικητής Ερυθρού Σταυρού και πρόσθεσε ότι «εδώ έχουμε εγκληματικές παραλείψεις μιας ιδεοληπτικής κυβέρνησης η οποία ψεύδεται ασυστόλως, καθώς μόλις προχθές ο πρωθυπουργός μας είπε ότι όποιος χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ την έχει».

Παράλληλα ο Θ. Γεωργόπουλος αναδεικνύοντας υποκριτική στάση της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στη δήλωση του Β. Κοντοζαμάνη στις αρχές Ιανουαρίου ότι εάν υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι απόφαση των γιατρών.

Όπως καταγγέλλει ο Θ. Γεωργόπουλος σήμερα στο Ερυθρό Σταυρό, βρίσκονται 9 διασωληνωμένοι ασθενείς (5 γυναίκες και 4 άνδρες) εκτός ΜΕΘ.

«Την ίδια στιγμή», προσθέτει ο ίδιος «η κυβέρνηση δεν προχωράει σε προσλήψεις, προστατεύει την ιδιωτική υγεία και αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Το Ερρίκος Ντυνάν το οποίο είναι δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό διαθέτει 45 κλίνες ΜΕΘ (non covid) και από αυτές είναι κατειλημμένες οι 10-15».

Καταλήγοντας, ο Θύμιος Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που κατέθεσε η διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού στο υπουργείο υπάρχουν συνολικά 420 κλίνες και «67 από αυτές είναι κενές γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να τις υποστηρίξει».

Ο ίδιος τονίζοντας την ανεπάρκεια του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι στο εν λόγω νοσοκομείο για 15 ιατρικά νοσηλευτικά τμήματα, υπάρχουν 13 παθολόγοι ενώ σε μία βάρδια πρόσφατης εφημερίας «είχε την επιτήρηση επικουρικός γιατρός χειρουργικής κατεύθυνσης».

 

Αιχμές Παππά για την Προανακριτική: Υλικό για…επιθεώρηση θα δώσουν τα τραγελαφικά που θα συμβούν στην Επιτροπή! Θα είναι ηθικό και πολιτικό στίγμα για τη ΝΔ (ηχητ.)

«Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία μεριμνά μόνο για τα συμφέροντα «κολλητών». Είτε πρόκειται για απευθείας αναθέσεις είτε για πονηρές συμβάσεις. Θα ελέγξουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Ionion FM και τον Μάκη Νοδάρο.

Ο Νίκος Παππάς μίλησε επίσης και για την προανακριτική, σημειώνοντας ότι «αυτοί που έστησαν μια προανακριτική για έναν διαγωνισμό κατά τον οποίον το δημόσιο εισέπραξε λεφτά και δεν έχασε, δεν θα αποφύγουν τον πολιτικό και ηθικό διασυρμό. Στηρίζονται στην αντιφατική κατάθεση ενός αποκλεισμένου από τη δική μας διοίκηση από το διαγωνισμό. Το μόνο που υπάρχει είναι αυτή η μαρτυρία που έχει και εσωτερικές αντιφάσεις, ενώ οι ισχυρισμοί του έχουν κριθεί και από τα διεθνή δικαστήρια και από την ελληνική δικαιοσύνη».

«Είμαι απολύτως βέβαιος και από τις πρώτες μας πληροφορίες ότι θα συμβούν πολλά τραγελαφικά κατά τη διάρκεια αυτής της Προανακριτικής Επιτροπής και θα καταστήσουν αυτήν την υπόθεση ένα πολιτικό και ηθικό στίγμα πάνω στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και βεβαίως ενδεχομένως και…υλικό για επιθεώρηση».

Σχολίασε και τις κυβερνητικές ευθύνες όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας. Πριν του έφταιγαν οι πολίτες, τωρα οι λοιμωξιολόγοι».

«Στα ΜΜΜ, καθημερινά, στοιβάζονται πάνω ένα εκατομμύριο άνθρωποι, γιατί είναι «εξαρτημένοι» από τον μισθό τους. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ για τα μάτια του κόσμου έπαυσε έναν γενικό γραμματέα».