Δ. Βίτσας: Το επιτελικό κράτος της ΝΔ απέτυχε πλήρως και στην διαχείριση των πυρκαγιών – Στα Βίλια βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Αντικειμενικά υπάρχουν ευθύνες και ιδιαίτερα πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε σχέση με τα ζητήματα της πρόληψης», υπογράμμισε σε τηλεοπτική συνέντευξή το ο Δ. Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

«Ενώ έχουμε προειδοποιηθεί και έχουμε υποστεί πολλές καταστροφές, εξακολουθούμε να μη μαθαίνουμε σαν Ελληνική Πολιτεία και ο σχεδιασμός μας είναι πολλά βήματα πίσω», σημείωσει ο Δ. Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Εν συνεχεία, τόνισε:

«Το μυαλό μας είναι τόσο στα Βίλια αλλά και σε όλες τις περιοχές της χώρας που 15 μέρες καίγονται συνεχώς.

Είναι φανερό ότι κάτι φταίει και δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στην κλιματική αλλαγή.

Ποτέ δεν ακούσαμε σαν Ελληνική Πολιτεία τους επιστήμονες και ειδικά τους δασολόγους.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι αν θα μάθουμε απ όλα αυτά.

Το ότι έχει αποτύχει η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ καθαρό.

Πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, να αλλάξει και ο τρόπος συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, να υπάρξουν νέοι τρόποι συνεννόησης και συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων και συγχρόνως θα πρέπει να θυμόμαστε.

Αυτά ακριβώς προβλέπει το σχέδιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας προ λίγων ημερών.

Αυτή τη στιγμή προέχει να σβήσουν όλα τα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών, να παρθούν μέτρα ενίσχυσης των ανθρώπων και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Αντικειμενικά υπάρχουν ευθύνες και ιδιαίτερα πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε σχέση με τα ζητήματα της πρόληψης.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταθέσει 7 προτάσεις οι οποίες θα ξανασυζητηθούν στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στις 25 Αυγούστου 2021.

Ας μη περιμένουμε λοιπόν να φτάσει η φωτιά στη θάλασσα για να σβήσει.

Σημειώστε ότι στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα, υπάρχουν ακόμα και παράνομες βίλες εντός του δάσους, εκμεταλλευόμενοι κάποιοι το σύστημα της «ναοδομίας».

Βλέπω όμως ότι θυσιάζεται το περιβάλλον λες και είναι το τελευταίο αγαθό.

Θα το πληρώσουμε και αυτό και μάλιστα πολύ ακριβά.

Αντικειμενικά λοιπόν, το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ απέτυχε σε αυτό τον τομέα».