Δωρεά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο — Το πώς και το πότε του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Εκατό μαξιλάρια νοσοκομειακών προδιαγραφών πρόσφερε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η δωρεά έγινε με την αρωγή της «Αλληλεγγύης Για Όλους», με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον συντονιστή Α’ Θεσσαλονίκης Κώστα Αμπατζά, συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκο Αντωνάκη και τη διευθύντρια παθολόγο- εντατικολόγο Χριστίνα Κυδώνα, που εξέφρασαν ευχαριστίες για την προσφορά.

Το πώς και το πότε του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναβολής • Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με την ελάχιστη φυσική παρουσία και κατά κύριο λόγο ψηφιακά ή περί τα μέσα Μαρτίου με παρόντες τους περίπου 5.000 συνέδρους • Οι δύο δρόμοι για το συνέδριο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση αναβολής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Κουμουνδούρου από τη στιγμή που υπήρξαν δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες τα οποία ανέφεραν πως το συνέδριο θα αναβληθεί και μάλιστα επ’ αόριστον λόγω της έξαρσης του πέμπτου κύματος της πανδημίας. Ωστόσο, αν και ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να θέλει να κρατήσει την ημερομηνία του συνεδρίου (24-27 Φεβρουαρίου), υπάρχει κι ένα μικρό παραθυράκι για μετάθεσή του έως το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Από τι θα εξαρτηθούν όλα; Από την πορεία της πανδημίας και των κρουσμάτων. Στην περίπτωση δηλαδή που η κατάσταση παραμείνει στα σημερινά επίπεδα με τα χιλιάδες κρούσματα, πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να διεξαχθεί ένα «υβριδικό» συνέδριο, με την ελάχιστη φυσική παρουσία και κατά κύριο λόγο ψηφιακά. Εχει συμβεί το ίδιο στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνδιάσκεψης και θεωρήθηκε ως ένα πετυχημένο μοντέλο.

Αν πάλι η πανδημία βρίσκεται σε αποδρομή, τότε στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μια μικρή χρονική μετάθεση θα μπορούσε να είναι αρκετή ώστε το συνέδριο να γίνει κανονικά με τη φυσική παρουσία των συνέδρων. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Πολιτικού Συμβουλίου, την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, και οι εισηγήσεις που δέχθηκε τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από αρκετά στελέχη ήταν να μετατεθεί το συνέδριο για την άνοιξη.

Οι φήμες

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά την επιχειρηματολογία τους, αντιλαμβανόμενος πως ένα συνέδριο με 5.000 άτομα είναι κάτι το ανέφικτο υπό τις παρούσες συνθήκες. Eν συνεχεία αναχώρησε για ολιγοήμερες διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του απ’ όπου και τελικά αποφάσισε τις δυο λύσεις που αναφέραμε.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και σε αυτό ζήτημα που ήταν απλό δημιουργήθηκε θέμα, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα σε ιστότοπους φιλικά διακείμενους στους προεδρικούς, τα οποία χαρακτήριζαν «φήμες» τα περί αναβολής του συνεδρίου και έκαναν λόγο για «προβοκάτσια» όσων τα διακινούν. Από την πλευρά τους οι της «Ομπρέλας» αναμένουν το επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να τοποθετηθούν. «Δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση, άρα τι ακριβώς να πούμε;» μας ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχός της.

«Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν αυτά» ήταν η ατάκα άλλου, μετριοπαθούς στελέχους της Κουμουνδούρου. «Είναι μια συζήτηση που γίνεται μεταξύ μας όπως άλλες τόσες στο παρελθόν. Τον κόσμο τον ενδιαφέρει να παρουσιάσουμε μια σωστά δομημένη πολιτική πρόταση που θα τον απαλλάξει από την κυβέρνηση της Δεξιάς. Και αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα η ολομέτωπη επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά των κυβερνητικών επιλογών συνεχίζεται αμείωτη. Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων, τα PCR τεστ και την τιμή τους αποτέλεσαν αντικείμενο έντονης κριτικής. «Η κοινωνία παραμένει ανοχύρωτη απέναντι στην πανδημία με ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Κουμουνδούρου, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ. κάνει τα πάντα για να βγάλει λεφτά ο ιδιωτικός τομέας στην πλάτη της κοινωνίας από την πανδημία».