Δωρεάν πρόγραμμα 30 χιλ. ευρώ στον ΣΚΑΪ από τον Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν πρόγραμμα 30 χιλ. ευρώ στον ΣΚΑΪ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να τιμήσει τα 200 χρόνια από το 1821, μεταξύ άλλων και με μία τριπλή συναυλία.

«Τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν μαζί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση», λέει.  Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έπαιξαν στην Αίγινα (Παρασκευή 23 Ιουλίου), η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Ναύπλιο (Δευτέρα 26 Ιουλίου) και η Ελευθερία Αρβανιτάκη στην Τεχνόπολη, στην Αθήνα  (Παρασκευή 23 Ιουλίου).

Εξαιρετική ιδέα, άλλωστε μιλάμε για μεγάλους καλλιτέχνες.

Τα ευτράπελα ωστόσο ξεκινούν μετά τις συναυλίες. Στην τελευταία συνεδρίασή του, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, το ΔΣ της Τεχνόπολης αποφάσισε να πληρώσει 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την κινηματογραφική κάλυψη των τριών συναυλιών και τη δημιουργία βίντεο διάρκειας 90 λεπτών. Ως εδώ καλά.

Έλα όμως που το υλικό, όπως λέει η «Ανοιχτή Πόλη», θα παραχωρηθεί δωρεάν στον ΣΚΑΪ: «Ο Δήμος δηλαδή θα πληρώσει τη μαγνητοσκόπηση και ο ΣΚΑΪ θα την εκμεταλλευτεί και θα εισπράξει τις διαφημίσεις από την προβολή ενός τηλεοπτικού προϊόντος, για την παραγωγή του οποίου δεν θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη».

Ισχύει η δωρεάν παραχώρηση που καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη; Και αν ναι, γιατί επιλέχθηκε ειδικά ο ΣΚΑΪ και όχι η ΕΡΤ ας πούμε; Τι περισσότερο έχει ο ΣΚΑΪ από το Mega λόγου χάριν, ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία ο Δήμος Αθηναίων τον διάλεξε ανάμεσα σε τόσα κανάλια;

Το τμήμα της «Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμού» του Δήμου Αθηναίων που προβλέπει τη δημιουργία τηλεοπτικού προϊόντος που θα προβάλει ο ΣΚΑΙ

Δημήτρης Κανελλόπουλος