Δυνάμεις του Χαφτάρ κατέρριψαν τουρκικό drone του Σάρατζ – Τουρκία: Όσο τηρείται η εκεχειρία, δεν θα στείλουμε άλλους στρατιωτικούς

Αποτέλεσμα εικόνας για FOTO  λιβυη
Δόθηκε στη δημοσιότητα και video από το κατεστραμμένο μη επανδρωμένο σκάφος με τη σημαία της Λιβύης

Ωρα με την ώρα γενικεύονται τα επεισόδια μεταξύ του στρατού του LNA που υποστηρίζεται από τον Χαλίφα Χαφτάρ και του στρατού του GNA του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ που υπερασπίζεται την Τρίπολη και υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Πριν από λίγη ώρα ο LNA στον λογαριασμό του στο twitter έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ένα κατεστραμμένο drone το οποίο περιεργάζονται υπερασπιστές του Χαλίφα Χαφτάρ και πολίτες της Λιβύης που έσπευσαν στο σημείο.

M.LNA@LNA2019M
Video from citizens of the downed Turkish TB2 that was shot down by air defense.

in

Embedded video

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για drone τουρκικής κατασκευής τύπου TB2. Θα πρέπει να σημειωθεί άλλωστε πως ο στρατός της Λιβύης δεν έχει στη διάθεση του drone τέτοιου τύπου.

Όπως επισημαίνει ο LNA «το drone είναι τύπου TB2, το οποίο μπορεί να έχει στο φτερό του τη σημαία της Λιβύης, ωστόσο αυτό δεν το κάνει λιβυκό. Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ για εξοπλισμό τουρκικής προέλευσης».

M.LNA@LNA2019M
shot down a Turkish TB2 operating on the behalf of the .

Sticking a Libyan flag on a TB2 dose not make it libyan
Just a another bad record for Turkish made equipment.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

 

Τουρκία: Όσο τηρείται η εκεχειρία, δεν θα στείλουμε άλλους στρατιωτικούς

Η Τουρκία δεν σκοπεύει να στείλει και άλλους στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη εφόσον τηρείται η εκεχειρία στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα παραμείνει δεσμευμένη στις διεθνείς προσπάθειες επίλυσης της κρίσης.

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι για όσο διάστημα τηρείται η εκεχειρία, η κατάπαυση του πυρός, κανείς δεν θα στείλει επιπλέον συμβούλους ούτε στρατεύματα ούτε μισθοφόρους (…) όλοι δεσμεύθηκαν σε αυτό», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι τουρκικά στρατεύματα ήδη κατευθύνονται προς τη Λιβύη για να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έπειτα από αίτημά της. Ωστόσο τη Δευτέρα δήλωσε ότι μόνο στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στη Λιβύη.

Εξάλλου η επόμενη διεθνής διάσκεψη για την κρίση στη Λιβύη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό.

«Πιστεύω την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Όμως πρέπει να επιβεβαιώσουν αυτή την ημερομηνία οι Γερμανοί, ο (Γερμανός υπουργός Εξωτερικών) Χάικο Μάας. Πιστεύω ότι υπάρχει συντονισμός για το θέμα με τους άλλους υπουργούς που θέλουν να συμμετάσχουν. Έχουμε ήδη στηρίξει την ιδέα μιας νέας διάσκεψης», εξήγησε ο Τσαβούσογλου.