Δούρου: “Σε αυτό τον πόλεμο πάνε άοπλοι” – Μήνυμα της Ρένας Δούρου με αφορμή τον χαμό της Χαράς Τζαναβάρα

Ανάρτηση με αφορμή το νέο κάλεσμα για χειροκρότημα των γιατρών και των νοσηλευτών από τα μπαλκόνια που απηύθυνε η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε η Ρένα Δούρου,μιλώντας για τα αυτονόητα που ζητούν οι εργαζόμενοι στην υγεία που “όπς όλα είχνουν σε αυτό τον πόλεμο πάνε άοπλοι” αφού “στέλνουν μήνυμα αγωνίας για τις ελλείψεις σε βασικά μέσα ατομικής προστασίας”:

Αντί χειροκροτημάτων

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία είναι στη πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της πανδημίας του Κορωναίου.
Δίνουν ήδη τη μάχη για όλους εμάς … αλλά όπως δείχνουν όλα σε αυτό το πόλεμο πάνε άοπλοι.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μας, στέλνουν μήνυμα αγωνίας για τις ελλείψεις σε βασικά μέσα ατομικής προστασίας, όπως : μάσκες, γυαλιά και στολές αλλά και για προσλήψεις.

Προσλήψεις 2.500 Γιατρών και Νοσηλευτών που σήμερα θα προσέφεραν στον αγώνα κατά της πανδημίας. Προσλήψεις που η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρενάρησε τον Ιούλιο για να έλθει σήμερα, άρον – άρον να υποσχεθεί 2.000. Μια υπόσχεση που ακόμη δεν έχει υλοποιήσει πλήρως.
Τα αποτελέσματα των ελλείψεων αυτών γίνονται αισθητά μέσα από τους 300 υγειονομικούς που είναι σε καραντίνα και τους 30 που νοσούν με Κορωναίο.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Ghebreyesus, αναφέρει πως οι γιατροί και νοσηλευτές είναι “η κόλλα που κρατά το σύστημα υγείας και ταυτόχρονα η αιτία για ξέσπασμα εστιών μαζί…. “the glue that holds the health system and outbreak response together”.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 41% των περιπτώσεων Covid-19 στην πόλη Γουχάν, στην Κίνα, ήταν αποτέλεσμα νοσοκομειακά σχετιζόμενης μετάδοσης του ιού.

Εδώ οι γιατροί και νοσηλευτές παρακαλούν για τα αυτονόητα. Δεν ζητούν να υπεκφύγουν της μάχης. Ζητούν να έχουν τα απαραίτητα όπλα για να μπορούν να βοηθήσουν όλους εμάς. Να μπορούν να επιστρέφουν στις οικογένειες τους χωρίς το φόβο να τις μολύνουν.

Χρέος όλων μας είναι να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να παραμείνουν η “κόλλα που κρατά το δημόσιο σύστημα υγείας”, που τόσο λοιδορήθηκε.
Να παραμείνουν “μέρος της θεραπείας…όχι μέρος της ασθένειας”.
Οφείλουμε όλοι να κρατήσουμε όρθιο το πρώτο κομμάτι του ντόμινο της Υγείας, που είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην καταρρεύσει όλος ο κοινωνικός ιστός.

 

 

Μήνυμα της Ρένας Δούρου με αφορμή τον χαμό της Χαράς Τζαναβάρα: “Πιστεύουμε ακόμη σε μια δημοσιογραφία – λειτούργημα και όχι εργαλείο σποράς μίσους και διχασμού.”

Το δικό της “αντίο” στην σπουδαία δημοσιογράφο Χαρά Τζαναβάρα που έχασε την μαχη με τη ζωη – μέσα σε αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμης συνθήκες για το νόσημα που προκάλεσε το θάνατο, σύμφωνα με καταγγελίες – έδωσε η πρώην Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Παράλληλα όμως πέρασε και ένα μήνυμα πιο επίκαιρο ίσως από ποτε για τους δημοσιογράφους και την ποιότητα της δημοσιογραφίας σήμερα στον τόπο μας. Η σχετική ανάρτηση της Ρένας Δούρου:

Όταν σε συγκυρίες δύσκολες σαν τη σημερινή, φεύγουν άξαφνα άνθρωποι ξεχωριστοί, άνθρωποι που μας στηρίζουν, τότε ο πόνος διπλασιάζεται. Η Χαρά Τζαναβάρα ανήκε σε αυτή τη μικρή κατηγορία. Με το ήθος της έδειχνε ότι ακόμη και στα δύσκολα, ο άνθρωπος και η αξιοπρέπεια προέχουν. Για αυτό και θα μας λείψει. Θα λείψει σε όλους και όλες πιστεύουμε ακόμη σε μια δημοσιογραφία – λειτούργημα και όχι εργαλείο σποράς μίσους και διχασμού. Μια αναπάντεχη απώλεια σε δύσκολους καιρούς“.

Ρένα Δούρου@RenaDourou
Όταν σε συγκυρίες δύσκολες σαν τη σημερινή, φεύγουν άξαφνα άνθρωποι ξεχωριστοί, άνθρωποι που μας στηρίζουν, τότε ο πόνος διπλασιάζεται. Η Χαρά Τζαναβάρα ανήκε σε αυτή τη μικρή κατηγορία. Με το ήθος της έδειχνε ότι ακόμη και στα δύσκολα, ο άνθρωπος και η αξιοπρέπεια προέχουν.

View image on Twitter

Ρένα Δούρου@RenaDourou
Για αυτό και θα μας λείψει. Θα λείψει σε όλους και όλες πιστεύουμε ακόμη σε μια δημοσιογραφία – λειτούργημα και όχι εργαλείο σποράς μίσους και διχασμού. Μια αναπάντεχη απώλεια σε δύσκολους καιρούς.