Δούρου για Μητσοτάκη: “Παρίστανε τον Τσώρτσιλ των Βαλκανίων αλλά τελικά έμεινε στα “Ναι” Σαμαρά στο Βερολίνο !”

Δεν… μάσησε τα λόγια της η Ρένα Δούρου όταν μίλησε για τον ρόλο της γυναίκας στην σημερινή εποχή, δεν τα μάσησε… κι όταν ρωτήθηκε για τα πολιτικά τεκταινόμενα, με φόντο τα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τα όρια συνταξιοδότησης τις περικοπές κι όλα τα φλέγοντα ζητήματα!

Λες και περίμενε ερώτηση αμιγώς πολιτικού περιεχομένου απάντησε με ολομέτωπη στην υποκριτική στάση Μητσοτάκη στο προσφυγικο: “Επιχειρήθηκε μία δημοσκόπηση, όταν ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε, ανεπιτυχώς κατ’ εμέ, να παριστάνει τον… Τσώρτσιλ των Βαλκανίων · να μιλήσει για εισβολή, να μιλήσει για πόλεμο, κι ουσιαστικά να εκθέσει την πατρίδα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. Προσπάθησε, ανεπιτυχώς κατ’ εμέ, να παριστάνει τον… Τσώρτσιλ των Βαλκανίων. Ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό μου θυμίζει τον κ. Σαμαρά σε σχέση με το πώς αντιμετώπισε τους Ευρωπαίους εταίρους μας όταν χρεοκοπήσαμε. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πολύ εύκολα όχι στους πρόσφυγες και στις μανάδες. Και είπε τεράστια “ναι” στο Βερολίνο: “Ναι” ο κ. Σαμαράς στην κ. Μέρκελ, “ναι” τώρα και ο κ. Μητσοτάκης, για να κάνει τη χώρα μας, όπως παλαιότερα πειραματόζωο δημοσιονομικό, τώρα πειραματόζωο αναφορικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό! Και τσουπ η δημοσκόπηση!”.

Η Ρ. Δούρου πέρασε και σε πιο προσωπικό επίπεδο: “Η ένταξή μου στα κοινά δεν αφορούσε ποτέ τις δημοσκοπήσεις! Την δεκαετία του ‘90 πήγα κι έβγαλα κάρτα μέλους σε ένα κόμμα που ήταν εκτός Βουλής! Επομένως, ο αγώνας θα δοθεί με τις πολιτικές και όχι με τις δημοσκοπήσεις!”.

Όταν μάλιστα της ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσκόπηση που δίνει 90% αποδοχής στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και παράλληλα μια μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι απάντησε η ίδια: “Δημοσκόπηση το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε. Δηλαδή, δεν επιχείρησε καμία δημοσκόπηση να δει τι σημαίνει κατάργηση της 13ης σύνταξης, τι σημαίνει κατάργηση του μερίσματος, τι σημαίνει να πάμε στα 72 χρόνια τη σύνταξη”.

Έκανε μάλιστα έκκληση στα ΜΜΕ “για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η “κανονικότητα του κ. Μητσοτάκη”. Όπως υποστήριξε, “δεν είναι κανονικότητα όλα αυτά που βλέπουμε στην πατρίδα μας, ούτε η σύνταξη στα 72, ούτε ο “γιεσμαν” , ούτε ο τρόπος με τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία παρεμβαίνει στις ζωές μας! Με αφορμή μάλιστα αυτό το τελευταίο, για την Αστυνομία, η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε εκ πείρας: “Είμαι κόρη αστυνομικού και θέλω να σας πω ότι καμία μάνα, αδελφή ή κόρη, δεν θέλει να επανέλθουμε σε εποχές της Χούντας, όπου τον αστυνομικό τον φοβόντουσαν όλοι, διότι ήξεραν ότι είναι ο εχθρός!

Ο αστυνομικός οφείλει να μας προστατεύει. Δεν είναι για να μπουκάρει στα σινεμά και να μας βγάζει έξω με χειροπέδες, δεν είναι για μπουκάρει στα μπαρ, δεν είναι για οπλοφορεί εκτός Υπηρεσίας και να πυροβολεί. Και δεν είναι για να δέρνει τους νησιώτες μας! Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, και καμία δημοσκόπηση δεν μπορεί να τα αποσιωπήσει!”.