Δορυφορική… αποκάλυψη: Η στρατιωτική βάση της Ρωσίας στην Αρκτική – Δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε στρατιωτική βάση στη Συρία – Βραζιλία: “Βιολογική Φουκουσίμα ο κοροναϊός”. Θα ξεπεράσει σε θανάτους και τις ΗΠΑ

Δορυφορική… αποκάλυψη: Η στρατιωτική βάση της Ρωσίας στην Αρκτική

Τη συγκέντρωση μιας άνευ προηγουμένου στρατιωτικής δύναμης στην Αρκτική από τη Ρωσία αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες.

Η Ρωσία, όπως όλα δείχνουν, δοκιμάζει τα νεότερα όπλα της σε μια περιοχή χωρίς πάγο λόγω της κλιματικής αλλαγής, σε μια προσπάθεια να ασφαλίσει τη βόρεια ακτή της και να ανοίξει μια θαλάσσια οδό – κλειδί από την Ασία προς την Ευρώπη.

Εμπειρογνώμονες όπλων και δυτικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ιδιαίτερη ανησυχία για ένα ρωσικό «υπερ-όπλο», την τορπίλη Poseidon 2M39.

 

Δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε στρατιωτική βάση στη Συρία

Δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε τουρκική στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική συριακή επαρχία αλ Χάσακα, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Sputnik» μια πηγή στο σημείο.

 Συρία: 12 τούρκοι στρατιώτες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη κοντά σε στρατιωτική βάση

 

Βραζιλία: “Βιολογική Φουκουσίμα ο κοροναϊός” – Θα ξεπεράσει σε θανάτους και τις ΗΠΑ

 Βραζιλία: “Βιολογική Φουκουσίμα ο κοροναϊός” – Θα ξεπεράσει σε θανάτους και τις ΗΠΑ

Η κατακόρυφη αύξηση στη Βραζιλία των θανάτων από τη νόσο Covid-19 θα υπερβεί σύντομα τα χειρότερα του κύματος- ρεκόρ του Ιανουαρίου στις ΗΠΑ και θα εκτοξευτεί πολύ πάνω από τον μέσο όρο των 3.000 νεκρών την ημέρα, προβλέπουν επιστήμονες.Το σύνολο των θανάτων στη Βραζιλία ακολουθεί αυτή τη στιγμή εκείνο στις ΗΠΑ, με σχεδόν 333.000 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του βραζιλιάνικου υπουργείου Υγείας, σε σύγκριση με περισσότερους από 555.000 νεκρούς στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, καθώς το σύστημα υγείας της Βραζιλίας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, η χώρα θα μπορούσε να ξεπεράσει το σύνολο των θανάτων στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχει τα δύο τρίτα του πληθυσμού της, είπαν δύο ειδικοί στο Ρόιτερς.

«Πρόκειται για έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που πυροδότησε μια αλυσιδωτή αντίδραση και βρίσκεται εκτός ελέγχου. Πρόκειται για μια βιολογική Φουκουσίμα», λέει ο Μιγκέλ Νικολέλις, βραζιλιάνος γιατρός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Duke, που παρακολουθεί στενά τον ιό.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου αντιτάχθηκε σε μέτρα όπως η χρήση της μάσκας και τα λοκντάουν, τα οποία οι ειδικοί στον χώρο της υγείας θεωρούν αναγκαία.

Η χώρα κωλυσιέργησε πέρυσι, την ώρα που η υφήλιος είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει εμβόλια, επιβραδύνοντας την έναρξη του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών.

Με τα μικρής ισχύος μέτρα να αδυνατούν να αναχαιτίσουν τη διασπορά, τα κρούσματα και οι θάνατοι από Covid-19 συσσωρεύονται πιο γρήγορα όσο ποτέ. Από την άλλη, η μαζική εκστρατεία εμβολιασμών στις ΗΠΑ περιορίζει ταχέως το φονικότερο ξέσπασμα της επιδημίας παγκοσμίως.

Ο Νικολέλις και ο Κριστοβάμ Μπαρσέλος, ερευνητής στο ιατρικό ινστιτούτο Fiocruz, εκτιμούν, σε ξεχωριστές προβλέψεις, ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να ξεπεράσει τις ΗΠΑ, τόσο στο σύνολο των θανάτων όσο και το ρεκόρ θανάτων κατά μέσο όρο ανά ημέρα.

Έως την επόμενη εβδομάδα, η Βραζιλία ενδέχεται να σπάσει το ρεκόρ στις ΗΠΑ του μέσου όρου επτά ημέρων στους θανάτους, όπως προβλέπει Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Ο μέσος όρος ημερήσιων θανάτων στις ΗΠΑ κορυφώθηκε στους 3.285 τον Ιανουάριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*