Διόρθωση για την παράσταση της Λυρικής

Διόρθωση για την παράσταση της Λυρικής

Η παράσταση «Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον. Γυναίκες προετοιμάζονται για την Επανάσταση. Κι εγώ κάτι θα σκέφτομαι» των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλλα Καραζήση, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής Σκηνής για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, «δεν τινάζεται καθόλου στον αέρα» όπως σημείωνε, έστω με ερωτηματικό, στο φύλλο της 26/2/2021 η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο σκηνοθέτες, ο Ακύλλας Καραζήσης και οι ηθοποιοί Εκτορας Λυγίζος, Μαρία Σκουλά, Μάριος Σαραντίδης, Ευαγγελία Καρακατσάνη και Λάμπος Γραμματικός διαχώρισαν με δημόσια ανακοίνωσή τους την θέση τους από αυτήν του Μιχαήλ Μαρμαρινού ο οποίος υπέγραψε στο κείμενο για την μη παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, καθόλου δεν επηρεάζει ούτε την σχέση ούτε την συνεργασία όλων των συντελεστών.

Κι αυτή η διαχείριση της διαφωνίας περί των κοινών, ειδικά σ’ αυτές τις ταραγμένες εποχές, μαρτυρά το επίπεδο των ανθρώπων που η διαφορετική άποψη καθόλου δεν στέκεται εμπόδιο στην ομαδική και αφοσιωμένη δουλειά τους στο θέατρο. Αντίθετα, αποτελεί ουσιώδη κατάκτηση πολιτισμένου διαλόγου μεταξύ συναδέλφων, συνεργατών, φίλων. Στάση που χαρακτηρίζει τόσο τους δύο σκηνοθέτες όσο και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην παράσταση.

Η «Η Εφημερίδα των Συντακτών» απολογείται για το άστοχο, το μη έγκυρο σχόλιο στο εν λόγω δημοσίευμα.