Δικτάτορες και δωσίλογους παρουσιάζει το Ελλάδα 2021 – Επιλεκτικές προσθήκες μετά την κατακραυγή

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο Δικτάτορες και δωσίλογους παρουσιάζει το Ελλάδα 2021 - Επιλεκτικές προσθήκες μετά την κατακραυγή

Με μια μεγαλοπρεπή και αντιδημοκρατική γκάφα ξεκίνησε η πολυδιαφημισμένη εθνική φιέστα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Μετά την πολυσυζητημένη παρουσίαση του -αμφιλεγόμενου- λογότυπου και την παρουσίαση της ιστοσελίδας, διαπιστώθηκε ότι στην κατηγορία “Ηγεσία του Κράτους” οι υπεύθυνοι έχουν συμπεριλάβει τους δικτάτορες του 20ου αιώνα, τους δωσίλογους της Κατοχής και άλλους διορισμένους σε διακοσμητικά αξιώματα σε περιόδους δημοκρατικής εκτροπής.

Έτσι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δικτάτορες Μεταξά, Παπαδόπουλο, Πάγκαλο, τους Κατοχικούς Πρωθυπουργούς Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο, Ράλλη αλλά και ανδρείκελα όπως οι Κόλιας, Μαρκεζίνης, Ανδρουτσόπουλος, Γκιζίκης.

Δικτάτορες και δωσίλογους παρουσιάζει το Ελλάδα 2021 - Επιλεκτικές προσθήκες μετά την κατακραυγή

Διόρθωσαν μόνο κάποιους !

Πριν από μερικές ώρες, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να προσθέσουν δίπλα στο ονόματα κάποιων, την ένδειξη οτι ήταν δικτάτορες ή ότι διορίστηκαν από δικατατορικά καθεστώτα και κατοχικές δυνάμεις. Δεν φρόντισαν βέβαια να απομακρύνουν τα ονόματα αυτά αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται μαζί με τα υπόλοιπα ενώ απίστευτο είναι ότι ακόμη και τώρα έχουν διατηρήσει ασχολίαστα τα ονόματα των δικτατόρων Μεταξά και Πάγκαλου !

Η σελίδα συνεχίζει να έχει διάφορα ανεξήγητα όπως ότι στην ενότητα των Βασιλέων τον Γλύξμπουργκ με τον τίτλο Κωνσταντίνος Β’ και, κυρίως, με φωτογραφία του όπως είναι σήμερα και όχι όπως ήταν τη σύντομη περίοδο που βασίλευσε, παρότι η ελληνική πολιτεία έχει αμετάκλητα απαλλαγεί από τη μοναρχία εδώ και 45 χρόνια. Μπροστά σε όλα αυτά μοιάζει με πταίσμα ότι αναφέρει ασχολίαστη τη 2η Πρωθυπουργία του Γ. Κονδύλη το 1936 παρότι προέκυψε από πραξικόπημα σε βάρος του Π. Τσαλδάρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*