Διεθνής Αμνηστία: «Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Μην κλείνεις τα μάτια. Ανάλαβε δράση» — Ρωσία: Ισχυρή έκρηξη στη Μόσχα

«Έχει έρθει πλέον η ώρα η FIFA και το Κατάρ να αποζημιώσουν τις/τους μετανάστριες/-ες εργάτριες/-ες που υπέστησαν εκμετάλλευση και κακοποίηση για να κάνουν δυνατή αυτή τη διοργάνωση», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, καλώντας κάθε μέλος της κοινωνίας των Πολιτών να υποστηρίξει με την υπογραφή του το εγχείρημα.

«Τον φετινό Μάιο, ένας συνασπισμός οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Αμνηστία, ομάδων φιλάθλων και συνδικάτων ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία που καλούσε το Κατάρ και τη FIFA να αποζημιώσουν τις/τους μετανάστριες/-ες εργάτριες/-ες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπέστησαν για να κάνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο πραγματικότητα» σημειώνει ο Οργανισμός, συμπληρώνοντας πως «έχει έρθει πλέον η ώρα η FIFA και το Κατάρ να αποζημιώσουν τις/τους μετανάστριες/-ες εργάτριες/-ες που υπέστησαν εκμετάλλευση και κακοποίηση για να κάνουν δυνατή αυτή τη διοργάνωση».

Όπως επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία, η FIFA και το Κατάρ δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί, παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εκστρατεία υποστηρίζεται δημόσια από πλήθος ποδοσφαιρικών ενώσεων, ομάδων φιλάθλων και χορηγών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, καθώς και από τη συντριπτική πλειονότητα του κοινού.

«Ο χρόνος τρέχει. Υπόγραψε την έκκληση τώρα και κάλεσε το Κατάρ και τη FIFA να πράξουν αυτό που πρέπει» καταλήγει το κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*