Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον φυγόποινο χρυσαυγίτη Παππά;

 

Αλγεινή εντύπωση αλλά και σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί δήλωση του νομικού εκπροσώπου του φυγόποινου Χρήστου Παππά στα “Νέα” και το Βασίλη Λαμπρόπουλο περί “αιτήματος κρατικού παράγοντα” να εμφανιστεί στις αρχές ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, αίτημα που όπως λεει ο νομικός του εκπρόσωπος μετέφερε στον πελάτη του, χωρίς όμως να υπάρξει καμία σχετική απόκριση.

Συγκεκριμένα, ο νομικός εκπρόσωπος του φυγόποινου Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης σημειώνει «ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κάνει λόγο για δήλωση “βόμβα” και διερωτάται αφενός “ποιος έδωσε την εντολή αυτής της άτυπηες διαπραγμάτευσης” αλλά και “τι ευεργέτημα μπορεί να υποσχεθεί ο κρατικός παράγοντας, με δεδομένη την πρωτόδικη απόφαση που θα τεθεί υπό τη βάσανο του Εφετείου από ανεξάρτητους δικαστές”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη:

Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον φυγόποινο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά;
Η δήλωση του συνηγόρου του φυγόποινου ναζιστή Παππά κυρίου Σταυριανάκη δεν αφήνει περιθώρια αμφισημίας. Ο Σταυριανάκης δηλώνει ότι μετέφερε στον φυγόποινο Παππά πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί στις αρχές και να τύχει ευεργετήματος εξαιτίας αυτής της κίνησης.
Πρόκειται για δήλωση-βόμβα.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Μιχ. Χρυσοχοΐδη ότι η σύλληψη Παππά είναι επικείμενη (“όλους τους πιάνει τελικά η ΕΛΑΣ “).
Τώρα μαθαίνουμε για μια κατ’ ουσιαν διαπραγμάτευση ανάμεσα σε “κρατικό παράγοντα” και τον φυγόποινο ναζιστή. Ποιος είναι αυτός ο κρατικός παράγοντας; Η αναφορά σε παράγοντα και όχι σε αξιωματούχο (ο κος Σταυριανάκης είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για πολιτικό στέλεχος. Αλλά, ακόμα και αν είναι κρατικός αξιωματούχος, είναι προφανές ότι τέτοιες προτάσεις γίνονται μόνον κατόπιν εντολών.
Ποιος έδωσε την εντολή αυτής της άτυπης διαπραγμάτευσης; Και τι ευεργέτημα μπορεί να υποσχεθεί ο κρατικός παράγοντας, με δεδομένη την πρωτόδικη απόφαση που θα τεθεί υπό τη βάσανο του Εφετείου από ανεξάρτητους δικαστές;
Αν και η δήλωση Σταυριανάκη έχει δημοσιευθεί στα Νέα της 8/5/21, καμία διάψευση δεν έχει υπάρξει από την κυβέρνηση ή την ΕΛΑΣ.
Τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η “διαπραγμάτευση” ; Θυμίζουμε ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ήταν φυγόδικος και ο Περίανδρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περιανδρος παραδόθηκε μόνος του μετά από 7 χρόνια…
(Στη φωτογραφία το δημοσίευμα των Νέων δια χειρός Βασίλη Λαμπρόπουλου).

Το δημοσίευμα σχολίασε με ανάρτησή του και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος διερωτάται αν ισχύει το δημοσίευμα για την πρόταση του “κρατικού παράγοντα” και αν ναι “τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί”:

“Ο συνήγορος του νεοναζί Παππά δήλωσε ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί και αυτό “να ληφθεί υπόψη στην μετέπειτα μεταχείρισή του”. Ισχύει και αν ναι τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί;”.

Εικόνα Νάσος Ηλιόπουλος @n_iliopoulos
Ο συνήγορος του νεοναζί Παππά δήλωσε ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί και αυτό να “να ληφθεί υπόψη στην μετέπειτα μεταχείρισή του”. Ισχύει και αν ναι τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί;