Διέσχισε την Ελλάδα μεγάλη βρετανική στρατιωτική φάλαγγα — Από τον Πάγκαλο στον Πορτοσάλτε: Ένα «μαζί τα φάγαμε» και μια ξεφτίλα δρόμος — Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Οι ρωσικές πυρηνικές απειλές να ληφθούν σοβαρά υπόψη

Βρετανική φάλαγγα δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων που μετέφερε μηχανήματα διέσχισε τα ξημερώματα της Πέμπτης την Ελλάδα. Το κομβόι των στρατιωτικών οχημάτων..

Βρετανική φάλαγγα δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων που μετέφερε μηχανήματα διέσχισε τα ξημερώματα της Πέμπτης την Ελλάδα. Το κομβόι των στρατιωτικών οχημάτων με βρετανικά διακριτικά κινήθηκε συνοδευόμενο από την αστυνομία στη Δυτική Μακεδονία, μέσω της Εγνατίας Οδού, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι κινούνταν βόρεια, ενώ σταματούσε σε σχεδόν κάθε σταθμό διοδίων για ανασυγκρότηση.

Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου έχουν καταγράψει και άλλα αντίστοιχα κομβόι ΝΑΤΟικών δυνάμεων, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία μέσω Ευζώνων, όπου διεξάγεται μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Βρετανίας.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης, ο βρετανικός στρατός έχει ξεκινήσει από τον Απρίλη μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη που θα διαρκέσει έως τον Ιούνη, αναπτύσσοντας περίπου 8.000 στρατιώτες από τη Φινλανδία έως και τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την προηγούμενη βδομάδα η άσκηση «Swift Response», στην οποία συμμετέχουν στοιχεία της Ομάδας Μάχης της 16ης Ταξιαρχίας Αεροπορικών Επιθέσεων και της 1ης Ομάδας Μάχης της Ταξιαρχίας Αεροπορίας του βρετανικού στρατού, μαζί με Γάλλους, Αμερικανούς, Ιταλούς και Αλβανούς στρατιώτες, στη Βόρεια Μακεδονία. Στην άσκηση αυτή συμμετέχουν συνολικά 4.500 στρατιωτικοί.

 

Από τον Πάγκαλο στον Πορτοσάλτε: Ένα «μαζί τα φάγαμε» και μια ξεφτίλα δρόμοςimage

Ήταν 2010, τότε που ο Πάγκαλος μας …ενημέρωνε ότι «μαζί τα φάγαμε». Όλοι μαζί! Εργαζόμενοι κι αφεντικά, εκμεταλλευτές κι εκμεταλλευόμενοι…

Ήταν 2010, τότε που ο Πάγκαλος μας …ενημέρωνε ότι «μαζί τα φάγαμε». Όλοι μαζί! Εργαζόμενοι κι αφεντικά, εκμεταλλευτές κι εκμεταλλευόμενοι. Ξέρουμε, δεν αρέσουν αυτές οι λεξούλες στους Πάγκαλους.

Δώδεκα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν για εμφανιστεί ένας άλλος… Πάγκαλος με τη μορφή του Πορτοσάλτε για να μας πει το ίδιο. Τι «φάγαμε μαζί» αυτή τη φορά; Τα χρήματα λέει από την ενίσχυση για την πανδημία. Μαζί κι αυτά! Το «χρύσωμα» σε διοδιούχους, κλινικάρχες και μιντιάρχες μαζί με τα ανεπαρκή επιβίωσης που υποχρεωτικά, λόγω πανδημίας, δεν μπορούσαν να δουλέψουν και να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Αυτοί, μας είπε ο Πορτοσάλτε, μαζί με τους άλλους, «στοκάρανε» τα λεφτά στους τραπεζικούς λογαριασμούς!

«43 δισ. δανείστηκε η Ελλάδα για την πανδημία. Όλοι μας δανειστήκαμε 43 δισ. και αυτοενισχυθήκαμε και αυτό, συγγνώμη που θα το πω ωμά, φαίνεται. Δηλαδή θέλω να πω, πως είναι αυτό που λένε “έχουμε καλή ατμόσφαιρα στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει στην σκηνή”. Τα 43 δισ. δεν κρύβονται, όσο και αν έχουν στοκαριστεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν κρύβονται. Και ξαναγυρίζουμε πάλι στην παγκάλειο ρήση. Όλοι μαζί τα καταναλώνουμε. Εμείς θα τα πληρώσουμε όλα αυτά».

Η δήλωση ίδια και η ξεφτίλα ίδια, των Πάγκαλων και των Πορτοσάλτε.

 

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Οι ρωσικές πυρηνικές απειλές να ληφθούν σοβαρά υπόψη

Οι απειλές από τον Ρώσο πρόεδρο για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων «πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά υπόψη σε περίοδο ενός θερμού..

Οι απειλές από τον Ρώσο πρόεδρο για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων «πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά υπόψη σε περίοδο ενός θερμού πολέμου», δήλωσε η υπουργός Αναλένα Μπέρμποκ, αναφερόμενη στην ανησυχία των πολιτών για τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης.

«Μια πυρηνική δύναμη διεξάγει έναν βάναυσο επιθετικό πόλεμο στην πόρτα μας. Αν αυτό κάποιον δεν τον τρομάζει, τότε είτε λέει ψέματα είτε δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση», δήλωσε η Αν. Μπέρμποκ σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο. Εξέφρασε την κατανόησή της για την ανησυχία των πολιτών «μιας χώρας η οποία μπόρεσε για τόσο καιρό να ζήσει ειρηνικά». Δεν είναι διαφορετικό για μένα, παραδέχθηκε η υπουργός.

Αναφερόμενη στην απόφαση για παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, η Αν. Μπέρμποκ δήλωσε ότι «ως κυβέρνηση, έχουμε όμως χρέος να μην αποφασίζουμε με βάση τις φωνές από έξω, αλλά στη βάση της ευθύνης για το μέλλον της χώρας μας»«Σε αυτή την ευθύνη», συνέχισε, «περιλαμβάνεται και η συμπαράσταση στην Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή ασφάλεια – ακόμη και αν και για εμένα κάποιες αποφάσεις δεν είναι εύκολες».