Δημήτρης Κουφοντίνας: Αναρμόδιο δηλώνει το ΣτΕ για την μεταγωγή – Τα ευρήματα από τις έρευνες στην πολυκατοικία του Λιγνάδη

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού με νεα 48ωρη άδεια την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018. Είναι η τρίτη κατά σειρά άδεια που παίρνει. Τον Δημήτρη Κουφοντίνα συνόδευαν ο γιος του Έκτορας και η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα για “πάγωμα” της απόφασης της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Αναρμόδιο δήλωσε και το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για ανάκληση της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ  απέρριψε σήμερα, λόγω ελλείψεως  δικαιοδοσίας, το αίτημα για έκδοση προσωρινής απόφασης με την οποία θα «παγώσει» η απόφαση της  γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε  να  συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο  Αντωνόπουλο, ενώ μέσα στο  επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο απεργός πείνας στην αίτησή του επισημαίνει ότι η απόφαση της Γενικής γραμματείς Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι παράνομη, με το σκεπτικό ότι έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, ενώ για την έκδοσή της γίνεται επίκληση σε άσχετα έγραφα που δεν αφορούν το ζήτημα των  μεταγωγών. Όπως τονίζεται δε, η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού έλαβε χώρα μόνο γραφειοκρατικά, αφού ο ίδιος ποτέ δεν μετέβη ποτέ, για να είναι δυνατή η αιτιολόγηση της μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού.

Αντωνία Ξυνού

 

Τα ευρήματα από τις έρευνες στην πολυκατοικία του Λιγνάδη

Δεκάδες ακόμα επιστολές που λάμβανε ο Δημήτρης Λιγνάδης βρήκε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη κατά την διάρκεια πολύωρης έρευνας που έκανε η Αστυνομία στο σπίτι του προφυλακισμένου ηθοποιού.

Οι πληροφορίες του eReportaz.gr λένε για βαλίτσα με δεκάδες ερωτικές επιστολές που φέρονται να έχουν σταλεί στον ηθοποιό. Μάλιστα, η βαλίτσα, μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα, βρέθηκε πίσω από ηλιακό θερμοσίφωνα.

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο υπολογιστής ο οποίος βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως επεσήμανε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η 19η τακτική ανακρίτρια με παραγγελία της στα εγκληματολογικά ζητεί να «ξεψαχνιστεί» ο υπολογιστής και να ερευνηθούν οι εφαρμογές social media που χειριζόταν ο Δ. Λιγνάδης.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr αναμένεται να σταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Αμερική προκειμένου να ληφθούν στοιχεία από τις επαφές και τις συνομιλίες του κατηγορουμένου ηθοποιού.

Ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη Γιάννης μιλώντας στην ίδια εκπομπή , είπε ότι έμαθε για τη νέα έρευνα από την τηλεόραση και αμέσως ενημέρωσε τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.

Όπως ανέφερε ”δεν υπήρχε νέο ένταλμα καθώς του είπαν ότι οι έρευνες ήταν σε κοινόχρηστο χώρο και αποτελούσαν συνέχεια της προηγούμενης διαδικασίας. Μιλώντας για τα αντικείμενα που εξέτασαν οι αστυνομικοί στην ταράτσα είπε ότι “πρόκειται για παμπάλαιο αρχειακό υλικό γεμάτο μούχλα και υγρασία, το οποίο πιθανόν να μετέφεραν εκεί από το Β’ υπόγειο αυτοί που διενεργούσαν την έρευνα. “Είναι σκοτεινό το υπόγειο ,δεν πιάνουν κινητά και μπορεί να ήθελαν να βλέπουν καλύτερα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*