Δε θέλει μετανάστες στο Καρπενήσι ο Μπακογιάννης; – Ενέκρινε το ΣτΕ τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα

Τεράστια ερωτήματα αναδύονται από το δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας της Ευρυτανίας η οποία σε αποκλειστικό της δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης παρενέβη προσωπικά προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση μεταναστών στο Καρπενήσι.

Υπενθυμίζεται πως χθες, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, στην είσοδο της σήραγγας Παύλου Μπακογιάννη στο Καρπενήσι στήθηκαν μπλόκα από κατοίκους του Καρπενησίου που αντιτίθεται στην φιλοξενία 108 προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της πόλης.

Δείτε επίσης: Συγκέντρωση κατά της φιλοξενία προσφύγων παρά τα περιοριστικά μέτρα

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Ευρυτανικών Νέων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, πραγματοποίησε πολιτική παρέμβαση, ήδη από την Πέμπτη, για να αποτρέψει την εγκατάσταση τους στο Καρπενήσι.Όπως αναφέρει το evrytanika.gr, «αφουγκραζόμενος την κοινή γνώμη, επενέβη σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και πέτυχε την αναβολή της εγκατάστασης των μεταναστών στο Καρπενήσι». Μάλιστα, αναφέρει το δημοσίευμα ότι σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ωστόσο, όλο αυτό αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα «γαλάζια» στελέχη τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων στο προσφυγικό κάποιοι χρησιμοποιούν τα… μεγάλα μέσα για να αποφύγουν τις ποσοστώσεις και τις υποχρεώσεις τους.

Αν όντως ευσταθεί το ρεπορτάζ, γεννιούνται μεγάλα ερωτήματα για το κατά πόσον ο δήμαρχος της Αθήνας, που έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο της διοίκησης του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, θα πρέπει να παρεμβαίνει πολιτικά για θέματα άλλων περιοχών. Τόσα χρόνια ήταν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, θα μου πείτε…

Με την ελπίδα να μην ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, εμείς θα ευχηθούμε να γίνει και υπερ-περιφερειάρχης. Ή μήπως ηγέτης της δεξιάς καλύτερα;

Πηγές: Evrytanika.grStar Κεντρικής Ελλάδας

 

Ενέκρινε το ΣτΕ τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα

Ενέκρινε με δύο αποφάσεις της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 707 και 708/2020 αποφάσεις της απέρριψε αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του Ελαιώνα Αττικής κατά της από 8.3.2019 απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία καθορίστηκαν τα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων, ως χώρος για την εγκατάσταση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν νόμιμη την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση, με την οποία χωροθετήθηκε, μεταξύ των άλλων, το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών σε κοινόχρηστους χώρους του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων. Ακόμη, απέρριψαν όλους τους λόγους ακυρώσεως που είχαν προβάλει οι κάτοικοι, όπως είναι περί παραβίασης του υπέρτερου χωροταξικού σχεδιασμού που περιέχεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών, περί παραβίασης της συνταγματικής υποχρέωσης μη μειώσεως των κοινόχρηστων χώρων, περί παράβασης νόμου και περί πλημμελούς αιτιολογίας, κ.λπ.