Δευτέρα 4/7 η διαβούλευση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο των ΑΕΙ: Θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας — «Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου»: Ο Γ. Κατρούγκαλος στο 5ο Συνέδριο του HDP

Δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο «Νέοι ορίζοντες για τα ΑΕΙ» διοργανώνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, αύριο Δευτέρα 04 Ιουλίου και ώρα 11:00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οργανώνει δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης «Νέοι Ορίζοντες για τα ΑΕΙ», τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 και ώρα 11:00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν φορείς και συλλογικότητες της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ αυτών εκπρόσωποι ομοσπονδιών (ΠΟΣΔΕΠ, ΠΟΕΤΕΠ, ΠΟΕΔΙΠ, ΠΟΕΕΚ-Ι, Ένωση Ελλήνων Ερευνητών), πρυτάνεις, κοσμήτορες, πρόεδροι τμημάτων από τα πανεπιστήμια της χώρας, ακαδημαϊκοί από πανεπιστήμια του εξωτερικού, εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων, καθώς και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων.

Παρακολουθείστε στο Left.gr ή στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου για την Παιδεία: https://paratiritirio.edu.gr/nomosxedio-aei-live/

«Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου»: Ο Γ. Κατρούγκαλος στο 5ο Συνέδριο του HDP

Χαιρετισμό στο 5ο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) απηύθυνε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όπου συμμετείχε ως πρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου, της Συρίας και του Ιράκ. Πρέπει να σεβαστεί απόλυτα το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ειδικότερα χαιρετίζοντας «εκ μέρους των προοδευτικών πολιτικών κομμάτων της αριστεράς και της οικολογίας του Συμβουλίου της Ευρώπης» και εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι «μαζί με τον πρώην Πρόεδρό μας Tiny Kox που είναι σήμερα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, μαζί με τους συντρόφους σας και συντρόφους μας Feleknas Uca και Hişyar Özsoy αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να απελευθερωθεί άμεσα ο Demirtas, ο Kavala και άλλοι φυλακισμένοι που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές». «Δεν παλεύετε μόνο για τους εαυτούς σας. Δεν παλεύετε μόνο για τους Κούρδους ή τους Τούρκους», είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, για να τονίσει: «Αγωνίζεστε για την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία στην Ευρώπη. Και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στα σχέδια για νέα εισβολή στη Συρία. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου, της Συρίας και του Ιράκ. Πρέπει να σεβαστεί απόλυτα το διεθνές δίκαιο».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του υπογραμμίζοντας: «Πιστεύουν ότι μπορούν να σας εκφοβίσουν αλλά δεν ξέρουν ότι όσο πιο σκληρά διώκουν τις ιδέες σας, τόσο πιο ισχυρές γίνονται. Θα νικήσετε για εσάς και για εμάς. Ζήτω το HDP».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Γιάννης Μπουρνούς- αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, υπεύθυνος Ευρωπαικών θεμάτων, της ΚΟ- και Νίνα Κασιμάτη, όπως και ο Νεκτάριος Μπουγδάνης του Τομέα Διεθνών Σχέσεων, εκ μέρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Σημειώνεται δε ότι «το HDP αποτελεί το μοναδικό κόμμα στην Τουρκία που δεν υιοθετεί ακραίες εθνικιστικές θέσεις, αλλά αντιθέτως υποστηρίζει την ευρωπαϊκή νομιμότητα και τα δικαιώματα, σε συνθήκες ιδιαίτερα σκληρών διώξεων σε βάρος του. Χιλιάδες μέλη του βρίσκονται στις φυλακές ενώ εκκρεμεί δικαστικό αίτημα πλήρους απαγόρευσης του».