Δεν σώζονται ούτε από τα boots

Οφείλουν να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί δεν εκμεταλλεύτηκαν το lockdown ενός χρόνου για να ενισχύσουν το ΕΣΥ.

Λόγος παραληρηματικός και ακραία επιθετικός υιοθετείται από τη Ν.Δ. ώστε να φορτώσει τις δικές της αποτυχίες στην αντιπολίτευση. Σε μια απολύτως ανεύθυνη στάση από μια «επιτελική» κυβέρνηση ενός «υπεύθυνου» κόμματος που κυβερνά χρόνια ολόκληρα τη χώρα και έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, έχοντας ευνοήσει σταθερά παρασιτικές λογικές και ρουσφέτια κάθε είδους.

Αυτή η «επιτελική» κυβέρνηση του «υπεύθυνου» κόμματος των αρίστων έχει το θράσος μετά από έναν χρόνο εγκλεισμού των πολιτών στα σπίτια τους να μην ζητά ούτε ένα συγγνώμη όταν παταγωδώς αποτυγχάνει.

Έπρεπε να ξεσηκωθεί σάλος στα σόσιαλ μίντια, να ξελαρυγγιαστεί στη Βουλή ο Γεωργιάδης βρίζοντας τον Τσίπρα για να βγει την επομένη να ψελλίσει ένα μικρούλι «συγγνώμη» για τις «κουμπαριές» του.  Έπρεπε να ξεχειλίσει η οργή για να προχωρήσουν σε μια υποψία αυτοκριτικής, όπως η παραδοχή της Αρ. Πελώνη ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. τα σαββατοκύριακα «δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα».

Όταν βούιζε ο κόσμος ότι τα «έξυπνα μέτρα» ήταν απλά βλακώδη και τιμωρητικά, επέμεναν στην επιτυχία της αδιαμφισβήτητης, πλέον, για τους πολίτες ανεπάρκειάς τους. Ωστόσο, οφείλουν έστω και τώρα να ζητήσουν ένα συγγνώμη από τους εκατοντάδες πολίτες που προπηλάκισαν, ξυλοφόρτωσαν και τους επέβαλαν πρόστιμα στο πλαίσιο της αστυνομοκρατίας και της επιβολής των βλακώδων μέτρων.

Οφείλουν να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί δεν εκμεταλλεύτηκαν το lockdown ενός χρόνου για να ενισχύσουν το ΕΣΥ, ώστε να έχουμε σήμερα γιατρούς και ΜΕΘ, ή να προχωρήσουν σε επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών αντί να αναγκάζεται το υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία να στοιβάζει τους ανθρώπους σε ακατάλληλα δωμάτια και οι ασθενείς να δίνουν μάχη για μια διασωλήνωση.

Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να υποτιμά διαρκώς τη νοημοσύνη των πολιτών και να θεωρεί πως θα τους ξεγελάσει με «βαλβίδες αποσυμπίεσης», ενώ ταυτόχρονα διώκει και στοχοποιεί όσους διαμαρτύρονται για την αντικοινωνική πολιτική της ή ασκούν κριτική. Χαρακτηριστικές είναι οι διώξεις σε γιατρούς επειδή τόλμησαν να περιγράψουν την πραγματική εικόνα από τα νοσοκομεία.

Αλήθεια, πιστεύουν ότι θα ελέγξουν τα σόσιαλ μίντια όπως τα ΜΜΕ ώστε να μην ακούγεται η παραμικρή διαφωνία ή πληροφορία που δεν πηγάζει από τα δικά τους γρανάζια ενημέρωσης ή τα δικά τους «boots»; Ούτε αυτό θα τους σώσει…

Κατερίνα Μπρέγιαννη: Κυβερνητικό χάος και επιτελική κολοκύθα -  INDEPENDENTNEWS

Κατερίνα Μπρέγιαννη