Δεν είναι Χούντα, απλά την αντιγράφουν…

Το μητσοτάκειο δόγμα “Η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση” μπήκε στην υπηρεσία των σύγχρονων ανθρωποφυλάκων του “νόμου και της τάξης”.

Τον Ιούνιο του 2018, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει “Εμείς είμαστε μια χαρά. Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών”. Είχε στο μεταξύ αγοράσει κοψοχρονιά τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη προς τέρψη της Δεξιάς και της παρασιτικής ολιγαρχίας. Αφεντικά και  Μητσοτάκης ετοίμαζαν τότε την ανακατάληψη των … χειμερινών  ανακτόρων της … “χούντας του ΣΥΡΙΖΑ”!!! Τα βαρέα όπλα της “ενημέρωσης” ήταν στα χέρια των “δημοκρατικών” δυνάμεων της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης. Τα λιανοντούφεκα της “κυβερνώσας” απεδείχθησαν νεροπίστολα μπροστά στην υπεροπλία του … “αντιχουντικού” Μαρινάκη και της συμμαχίας τύπου Όρμπαν.

Και μας προέκυψε Μητσοτάκης!!! Πολλοί λένε ότι το καθεστώς είναι Χούντα. Διαφωνούμε. Ο Μητσοτάκης εκλέχθηκε από το λαό, δεν κατάργησε το σύνταγμα και τη δράση πολιτικών κομμάτων, δεν έστησε εξορίες, δε φυλάκισε πολιτικούς και δημοσιογράφους. Δεν είναι χούντα, αλλά σε πολλούς τομείς την αντιγράφουν… Ίσως διότι προέρχονται από την ίδια Δεξιά μήτρα.

Έχουμε και λέμε:

–  Δεν υπάρχει υπηρεσία προληπτικής και κατασταλτικής λογοκρισίας της ενημέρωσης όπως τότε. Υπάρχει μονοφωνία, “μονοκαλλιέργεια” ειδήσεων και fake news από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τους ελεγχόμενους δημοσιογράφους. Οι μη αρεστοί δεν φυλακίζονται, απολύονται. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 24η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. και στην 65η παγκοσμίως στην ελευθερία του τύπου!!!

–  Δεν υπάρχει ο στρατιωτικός νόμος διώξεων της φασιστικής χούντας. Υπάρχει ανάλογη κατασταλτική πολιτική απαγορεύσεων χουντικής “κοπής”. Διώξεις, αστυνομική βία και αυθαιρεσία, περιορισμός συνταγματικών δικαιωμάτων. Δεν υπάρχουν οι στρατοκράτες υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Τσούμπας, Βελιανίτης ή Τζεβελέκος. Βαδίζουν στα χνάρια τους ο Χρυσοχοΐδης και οι εντός της Αστυνομίας ακροδεξιοί πυρήνες.

–  Δεν υπάρχει απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης και απεργιών όπως τότε. Υπάρχει νομοθετικός στραγγαλισμός συνδικαλιστικών- εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθ’ υπόδειξη του ΣΕΒ και των εργοδοτών.

–  Δεν υπάρχει Σπουδαστικό της Ασφάλειας όπως τότε. Υπάρχει κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από τον Μητσοτάκη και είναι στα σκαριά Πανεπιστημιακή Αστυνομία παρά τις αντιδράσεις των πρυτάνεων.

–  Τότε δεν υπήρχε οποιοσδήποτε έλεγχος (συμβάσεις, προμήθειες, αποφάσεις, κλπ.). Υπήρχε το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Τώρα πάμπολλες εν κρυπτώ κυβερνητικές αποφάσεις και δημόσιες συμβάσεις δεν παρουσιάζονται ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, διότι έτσι … “αποφασίζομεν και συσκοτίζομεν”.

–  Σε ότι αφορά, τέλος, στον εθνικισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία δεν απέχουν πολύ οι τότε δικτάτορες με τους σημερινούς κυβερνώντες. Άλλωστε στην αγκάλη του Μητσοτάκη βρίσκουν θαλπωρή συνεργάτες και ομοϊδεάτες των χουντικών. Γι’ αυτό αρνήθηκε η κυβέρνηση να υπερψηφίσει το ψήφισμα που εγκρίθηκε στις 16/12/20, στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας των Ηνωμένων Εθνών. Ο τίτλος του ψηφίσματος είναι “Για την αντιμετώπιση του εκθειασμού του Ναζισμού, Νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συντελούν στην προώθηση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας”.

“Η χούντα του ΣΥΡΙΖΑ” έπεσε!!! Η “δημοκρατική(!) κανονικότητα ” της ασυδοσίας του παρασιτικού κεφαλαίου αποκαταστάθηκε πλήρως. Το μητσοτάκειο δόγμα “Η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση” μπήκε στην υπηρεσία των σύγχρονων ανθρωποφυλάκων του “νόμου και της τάξης”. Για να κοιμάται ήσυχα η απάνθρωπη “φύση” των παρασίτων …

ΥΓ: Ελπίζουμε να μην απολυθεί ο δημοσιογράφος Μ.Χ. της Ναυτεμπορικής, ο οποίος έγραψε: “Σύμφωνα με το Ινστιτούτο V-Dem του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρώπης … στον σεβασμό των δημοκρατικών προτύπων την περίοδο της πανδημίας… με “μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις” από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 με επίκληση στην προστασία από τον ιό. Δυστυχώς, διεθνώς βρισκόμαστε στο χειρότερο γκρουπ κρατών μαζί με την Τουρκία και σε δυσμενέστερη θέση από την Ουγγαρία του Όρμπαν!!!”

Μαθηματικός