Δεκάδες κρούσματα σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά – Μετά την Βρετανία, καραντίνα και στην Ολλανδία

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ – Elassonanews.gr

Αυξάνονται αλματωδώς τα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ήταν περισσότερα από 10, αλλά πλέον έχουν φτάσει τουλάχιστον τα 40.

Δεκάδες κρούσματα σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά

Πρόκειται για κονσερβοποιία, στο εργοστάσιο της οποίας δουλεύουν 680 εργάτες. Μεγάλη είναι η ανησυχία σε Γουμένισσα και Γρίβα όπου μένουν οι περισσότεροι από αυτούς.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι πιο πολλοί από τους εργαζόμενους, είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων ωστόσο, βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Open, οι εργαζόμενοι έκαναν τεστ σε τρία διαφορετικά νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας. Αρχικά ανακοινώθηκαν 10 εργαζόμενοι θετικοί και ακολούθησε «τσουνάμι» κρουσμάτων.

 

Μετά την Βρετανία, καραντίνα και στην Ολλανδία για τους επισκέπτες σε 7 ελληνικά νησιά

 Μετά την Βρετανία, καραντίνα και στην Ολλανδία για τους επισκέπτες σε 7 ελληνικά νησιά

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά, τοποθετώντας τα στην πορτοκαλί λίστα.

Όπως αναφέρει το nltimes.nl το ΥΠΕΞ λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων αποφάσισε να αλλάξει την απόφαση για τα ταξίδια στα νησιά της χώρας μας και να επιβάλλει καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

Αυτό έχει να κάνει με την αύξηση των ατόμων που προσβάλλονται από τον κορονοϊό, ενώ έκαναν διακοπές σε ένα ελληνικό νησί, ανέφερε το υπουργείο. Η απόφαση ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου.

Όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από ένα από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για δέκα ημέρες.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές για την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν με κωδικό κίτρινο. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπονται τα ταξίδια αναψυχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*