Δείτε ποιον απάλλαξαν: Ο ίδιος ο Μανιαδάκης ως προστατευόμενος μάρτυρας είχε «δώσει» τον εαυτό του ως «στενό σύμβουλο» του Άδωνη

Σκανδαλώδεις διαστάσεις λαμβάνει η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου να απαλλάξει τον Νίκο Μανιαδάκη από την κατηγορία που του είχε αποδοθεί προς τριετίας, σχετικά με δωροδοκία αξιωματούχων, με το σκεπτικό ότι δεν διορίστηκε ποτέ σύμβουλος των εκάστοτε υπουργών Υγείας. Δεν είναι μόνο που ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε σε χθεσινή του ανάρτηση να διαδώσει τα νέα σχετικά με την απαλλαγή του Νίκου Μανιαδάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «συνεργάτη» του. Δεν είναι ούτε καν μόνο που Νίκος Μανιαδάκης είχε δηλώσει ευθαρσώς σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ το 2019 ότι είχε συνεργαστεί και είχε κληθεί από το 2010 έως το 2015 από γραμματείς και υπουργούς προκειμένου να συνεργαστεί μαζί τους έχοντας έναν συμβουλευτικό ρόλο. Είναι που ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr, έχει παραδεχθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι υπήρξε ένας από τους πλέον στενούς συμβούλους του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη. Παραδοχή που ουδόλως απασχόλησε τα Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο προχώρησε στην προκλητική αθώωση του Νίκου Μανιαδάκη.

Στις 29 Ιανουαρίου του 2018 έδωσε κατάθεση στην εισαγγελία Διαφθοράς, ο προστατευόμενος μάρτυρας «Ιωάννης Αναστασίου», ο οποίος όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν ο Νίκος Μανιαδάκης. Μεταξύ των ερωτήσεων που δέχθηκε τότε ο Νίκος Μανιαδάκης αφορούσε και το αν έχει γνώση του ποίοι ήταν οι στενοί σύμβουλοι του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη από το 2013 έως και το 2014. Η απάντηση που έδωσε ο «Ιωάννης Αναστασίου» ήταν αφοπλιστική, αφού παραδέχθηκε πως ο Νίκος Μανιαδάκης, δηλαδή ο ίδιος, ήταν από τους πλέον άμεσους συνεργάτες του πρώην υπουργού και μάλιστα για ζητήματα που αφορούσαν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και γενικότερα θέματα που σχετίζονταν την πολιτική υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην κατάθεση, η ερώτηση που δέχθηκε ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν η εξής: «Κατά το ως άνω χρονικό διάστημα (μέσα 2013 έως μέσα 2014) γνωρίζετε ποιοι ήταν οι άμεσοι και στενοί σύμβουλοι και συνεργάτες στο υπουργικό γραφείο του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη;».

Υπόθεση Novartis: Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Νίκος Μανιαδάκης | Patras Events

Η απάντηση που έδωσε τότε ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν σαφής: «Απ ‘όσα γνωρίζω και γράφεται στα ΜΜΕ, ο κύκλος των στενών συνεργατών του αποτελείται από τους Χαράλαμπ Καραθάνο, Αυγερινό Αντώνιο, οι οποίοι ήταν σύμβουλοι του στο υπουργείο και μέλη της επιτροπής  τιμών φαρμάκων, όπως σας έχω ήδη αναφέρει, Βασιλική Κατραβά, εξ απορρήτων ιδιαιτέρα του, υπεύθυνη του πολιτικού του γραφείου και από πολλά έτη συνεράτης του και ο Νικόλαος Μανιαδάκης, καθηγητής της ΕΣΔΥ, σύμβουλός του σε θέματα τρόικας και πολιτικής υγείας».

Αυτή η παραδοχή του Νίκου Μανιαδάκη, ότι υπήρξε μεταξύ των τεσσάρων πλέον άμεσων συνεργατών του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, προφανώς και έγινε τότε, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό το ότι ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Τώρα όμως, που η ταυτότητα του «Ιωάννης Αναστασίου» έχει γίνει γνωστή, με ποιο σκεπτικό το Δικαστικό Συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη του αυτή την κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη; Πώς είναι δυνατόν να απαλλάσσεται με το σκεπτικό ότι δεν υπήρξε  ποτέ διορισμένος σύμβουλος των τότε υπουργών Υγείας, όταν είναι ο ίδιος που παραδέχθηκε ότι αυτόν εμπιστευόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης στα πλέον σημαντικά ζητήματα του υπουργείου; Πρόκειται άλλωστε για κάτι που πιστοποιείται και από τα άλλη σημεία της κατάθεσης του Μανιαδάκη, όπου είναι σαφές πως έχει εσωτερική πληροφόρηση για τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού και του πως ευνοήθηκε η Novartis επί υπουργίας του.

Δεν πρόκειται για ρητορικά, αλλά για αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με την πρόσφατη δικαστική απόφαση, τα οποία δεν αφήνουν απλώς εκτεθειμένο το Δικαστικό Συμβούλιο, αλλά προκαλούν οργή.

Δείτε εδώ την επίμαχη κατάθεση: