Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή Μιχαλολιάκος, όλο το Διευθυντήριο και άλλοι βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης – Δάκρυα χαράς από τη Μάγδα Φύσσα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή 

Η πρόεδρος και η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου που δικάζει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Στη φυλακή οδηγεί η απόφαση του δικαστηρίου όλο τον ηγετικό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τους καταδικασθέντες ως διευθυντές. αλλά και τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά αλλά και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση στην φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Μτθαιόπουλο και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών. Η ίδια ποινή δόθηκε και στους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα.

Η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για δώδεκα μόνο από τους καταδικασθέντες μεταξύ των οποίων είναι οι πρώην βουλευτές Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας, Ζαρούλια και Κουκούτσης.

Μέσα οι φασίστες, δολοφόνοι», «να σαπίσετε στη φυλακή γουρούνια, φασίστες» και «ο Παύλος ζει», ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στο ακροατήριο όταν οι αστυνομικοί έβαλαν χειροπέδες στους καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή.

Ανάμεσά στους καταδικασθέντες που πήραν την άγουσα για τις φυλακές είναι και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Η Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα και ο Αντώνης Ρηγόπουλος μέσα από τη δικαστική αίθουσα και η υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα του documentonews.gr από την αίθουσα σύνταξης σας ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις.

14:54 Δεκάδες δημοσιογράφοι έξω από τη ΓΑΔΑ – Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονται αυτή την ώρα στις δύο εισόδους της ΓΑΔΑ αναμένοντας τη μεταφορά των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή

14:02 Παραδόθηκε και ο Ι. Καζαντζόγλου στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας

13:55 Ανακοίνωση των δικηγόρων στην υπόθεση ΠΑΜΕ

13.50 Σε λυγμούς ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα με το άκουσμα της απόφασης

13:46 Με συνοδεία αστυνομικών και χειροπέδες αποχωρούν από την δικαστική αίθουσα όσοι εκ των καταδικασθέντων ήταν παρόντες και δεν έλαβαν αναστολή.

13:44 Θανάσης Καμπαγιάννης: Νικήσαμε! – Με μια μόνο λέξη, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης μεταφέρει το κλίμα από το δικαστήριο αμέσως μετά το άκουσμα της απόφασης που στέλνει τους νεοναζί στη φυλακή.

13:40 Προκαλεί ο αμετανόητος Μιχαλολιάκος – Σε δηλωσή του ο καταδικασμένος αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος αναφέρει ότι πηγαίνει φυλακή για τις ιδέες του και συνεχίζει να προκαλεί δηλώνοντας ότι θα δικαιωθεί από την ιστορία και τον ελληνικό λαό.

13:32 Παραδόθηκε και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γ. Πατέλης

13:32 Μεταφορά καταδικασθέντων – Τα διαδικαστικά της μεταφοράς των καταδικασθέντων καθορίζουν αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην αίθουσα και έχουν περικυκλώσει τους παρόντες που θα πάνε φυλακή

13:31 Στην αίθουσα και ο Ματθαιόπουλος που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης

13:30 Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ο Ηλίας Κασιδιάρης

13:25 ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω τους – – Αναμένονται οι συλλήψεις όσων καταδικάστηκαν χωρίς αναστολή

13:24 ΛΥΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!!!

13:21 Μπαίνουν φυλακή 

Υπόθεση Φύσσα

Ι. Άγγος: 9 έτη κάθειρξη και δύο μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Α. Αναδιώτης: 7 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Ι. Καζαντζόγλου: 10 έτη και δύο μήνες κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Ε. Καλαρίτης: 9 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Ι. Β. Κομιανός: 9 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Κ. Κορκοβίλης: 9 έτη κάρθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Α. Μιχάλαρος: 9 έτη και δύο μήνες κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Γ. Πατέλης: 10 έτη και δύο μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Γ. Ρουπακιάς: Ισόβια κάθειρξη και 14 έτη, κατόπιν συγχώνευσης.

Γ. Σταμπέλος: 9 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Γ.Χ. Τσακανίκας: 6 έτη κάθειρξη.

Λ. Τσαλίκης: 9 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Αθ. Τσορβάς: 9 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Ν. Τσορβάς: 9 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Α. Χρυσαφίτης: 9 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Υπόθεση Αλιεργατών

Δ. Αγριογιάννης: 7 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Μ. Ευγενικός: 7 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Αν. Πανταζής: 10 έτη κάθειρξη και 24 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Υπόθεση ΠΑΜΕ

Α. Πανταζής: 10 έτη κάθειρξη και 24 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Α. Χατζηδάκης: 6 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Ν. Αποστόλου: 7 έτη κάθειρξη

Α. Γρέγος: 6 έτη κάθειρξη

Π. Ζησιμόπουλος: 6 έτη κάθειρξη

Π. Ηλιόπουλος: 7 έτη κάθειρξη

Ν. Κούζηλος: 7 έτη κάθειρξη

Δ. Λιακόπουλος: 6 έτη κάθειρξη

Ν. Μίχος: 6 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης.

Θ. Μπαρέκας: 6 έτη κάθειρξη και 2 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Γ. Μπαρμπαρούσης: 6 έτη κάθειρξη

Ν. Παπαβασιλείου: 6 έτη κάθειρξη

Β. Πόπορη: 7 έτη κάθειρξη και 3.400 ευρώ χρηματική ποινή, κατόπιν συγχώνευσης.

Β. Σιατούνης: 6 έτη κάθειρξη

Χ. Στεργιόπουλος: 6 έτη κάθειρξη

Α. Στράτος: 6 έτη κάθειρξη

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Ν. Μιχαλολιάκος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Η. Κασιδιάρης: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Ι. Λαγός: 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Η. Παναγιώταρος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Α. Ματθαιόπουλος: 10 έτη κάθειρξη.

Γ. Γερμενής: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Χ. Παππάς: 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

13:14 Στη φυλακή Μιχαλολιάκος, όλο το Διευθυντήριο και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

13:14 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕ: 

ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: ΣΚΑΛΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

13:10 Ανέβηκε η έδρα Ολα ετοιμα για την απόφαση

12:49 Ποιοι θα πάνε φυλακή – Σε λίγα λεπτά, εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με τον σημερινό προγραμματισμό, αναμένεται το δικαστήριο να ανακοινώσει την απόφασή του επί της χορήγησης ανασταλτικής δύναμης στην έφεση. Όσοι κατηγορούμενοι δουν τα αιτήματά τους για αναστολή να απορρίπτονται θα οδηγηθούν στη φυλακή. Σημειώνεται ότι η αναστολή χορηγείται αυτοδικαίως σε όσους έχουν ποινές κάτω των τριών ετών, ενώ αναστολή δεν μπορεί να δοθεί σε όσους έχουν ποινή ισόβιας κάθειρξης (Ρουπακιάς).

Υπενθυμίζεται ότι στην αίθουσα υπάρχει πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία, με τους άνδρες και τις γυναίκες του τμήματος Μεταγωγών να στέκονται γύρω από τις θέσεις των παρόντων καταδικασθέντων.

Φωτογραφία: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi

11:46 Σήμερα η απόφαση για τις αναστολές – Διέκοψε για μία ώρα η τη διαδικασία η Μαρία Λεπενιώτη προκειμένου να συνεδριάσει το δικαστήριο για την κρίσιμη απόφαση επί των αναστολών

11:45 Αυξάνονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην αίθουσα – Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί έχουν «περικυκλώσει» τους παρόντες καταδικασθέντες της δίκης της Χρυσής Αυγής, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η διαδικασία ανάγνωσης των βουλευμάτων του Γιάννη Λαγού από τη Μαρία Λεπενιώτη

11:40 Αστυνομία γύρω από τους καταδικασθέντες – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που εισήλθαν πριν λίγο στην αίθουσα, στέκονται γύρω από τις θέσεις των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

11:39 Ισχυρή αστυνομική παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου – Πάνω από 15 αστυνομικοί εισήλθαν πριν λίγα δευτερόλεπτα στην αίθουσα

11:30 Η Μαρία Λεπενιώτη διαβάζει τα βουλεύματα Λαγού – Τα επιπλέον βουλεύματα διαβάζει αυτή την ώρα η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη αναφορικά με την παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό

11:28 Δεκτό το αίτημα Λαγού από το δικαστήριο – Απορρίπτονται όλα τα υπόλοιπα αιτήματα (αναφέρεται στο αίτημα Κασιδιάρη για εξέταση νέου μάρτυρα)

11:27 Κατέθεσε τα βουλεύματα του Λαγού η εισαγγελέας για να διαβαστούν

11:26 Εισαγγελέας Οικονόμου: «Δεν μπορει να γίνει δεκτό το αίτημα Κασιδιάρη στο σημείο αυτό»

11:25 Εισαγγελέας Οικονόμου: «Να γίνει δεκτό το αίτημα Λαγού για ανάγνωση των βουλευμάτων. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση όχι μόνο των ενοχοποιητικών περιστάσεων, αλλά και των ελαφρυντικών»

11:23 Παρέμβαση συνηγόρου Ρουπακιά «Ο κ. Ρουπακιάς μου είπε ότι παρακαλεί να κανετε δεκτό το αίτημα Κασιδιάρη να ανοίξουν οι συνομιλίες»

11:21 Aνέβηκε η έδρα Ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία με τη λήψη παρουσιών από τη Μαρία Λεπενιώτη

 

Δάκρυα χαράς από τη Μάγδα Φύσσα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

Συγκίνηση και δικαίωση για τη Μάγδα Φύσσα μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που στέλνει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, που στέλνει τη φυλακή τους βασικούς συνεργούς της δολοφονίας του γιου της και τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Φύσσα ξέσπασε σε αναφιλητά μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τις φυλακίσεις, πλαισιωμένη από συγγενείς, από φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και τους δικηγόρους της οικογένειας, που επί 5,5 χρόνια παραστάθηκαν αφιλοκερδώς σε αυτή τη δίκη, όπως και όλη η Πολιτική Αγωγή.

Για δικαίωση των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους και οι δικηγόροι στην υπόθεση του ΠΑΜΕ.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα δεκάδες πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την απόφαση, αλλά και δίνοντας συγχαρητήρια στους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, ενώ φώναζαν «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί».