Δήλωση σοκ από τον υφυπουργό Εργασίας ενώ η ακρίβεια καλπάζει! «Η αύξηση μισθών δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα» (video)

Τσακλόγλου: Η προστασία των συνδικαλιστών από την απόλυση εξομοιώνεται με  την προστασία των εγκύων | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Μια απίστευτη δήλωση, η οποία αποκαλύπτει με πλήρη σαφήνεια -αν κάποιος ακόμη πίστευε κάτι άλλο- την πολιτική που έχει επιλέξει για τα εργασιακά η κυβέρνηση, έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Δήλωση σοκ από τον υφυπουργό Εργασίας ενώ η ακρίβεια καλπάζει! «Η αύξηση μισθών δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα» (video)

Η δήλωση -εν μέσω έκρηξης ακρίβειας που κάνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς να στενάζουν- είναι σοκαριστική. Είναι κυνική και δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εξηγώντας την πολιτική της κυβέρνησης ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με την αύξηση μισθών, υποστηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι οι αυξήσεις στους μισθούς ανοίγουν το Κουτί της Πανδώρας.

Και συγκεκριμένα εκτινάσσουν τον πληθωρισμό, μειώνουν την ανταγωνιστικότητα και «δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».

Μιλώντας στο Kontra Channel ο υφυπουργός Εργασίας, εμφανίστηκε με χαρακτηριστική απόσταση από την πραγματικότητα μην τολμώντας καν να προφέρει τη λέξη «μισθός» αλλά αναφερόμενος συνεχώς σε μισθολογικό κόστος λες και είναι εκπρόσωπος μόνο των επιχειρηματιών.

Όπως υποστήριξε, με αφορμή την έκρηξη στις τιμές της ενέργειας, είναι καλύτερο να επιδοτείς την τιμή του ρεύματος καθώς θεωρεί ότι το φαινόμενο είναι παροδικό οπότε το μέτρο της επιδότησης η κυβέρνηση θα το πάρει πίσω.

«Αν αυτό προσπαθήσουμε να το κάνουμε μέσω αυξήσεων στο μισθολογικό κόστος, αυτό το μισθολογικό κόστος αργά ή γρήγορα θα περάσει πάνω στις τιμές. Είναι κάτι το οποίο το είδαμε στη δεκαετία του ’70 και αυτό ήταν που εξέθρεψε τον πληθωρισμό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε κατά την γνώμη μου πάση θυσία», είπε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, αφήνοντας ενεούς τους τηλεθεατές.

Δείτε όσα είπε ο κ. Τσακλόγλου για την αύξηση μισθών

Στο ερώτημα ότι οι αυξήσεις μισθών, οδηγούν και σε αύξηση της κατανάλωσης, επέμεινε! Και ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι είναι μεγάλη συμφορά οι αυξήσεις των μισθών:

«Όταν έχεις αλόγιστη αύξηση μισθών, αργά ή γρήγορα σου δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Δηλαδή, μεγάλο θέμα της ζήτησης πηγαίνει σε εισαγόμενα αγαθά και τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε», είπε ο υφυπουργός Εργασίας.