Δήλωση Μπαλτάκου με νόημα…”ξώπορτο”: Τον Σαμαρά δεν μπορεί… – “Κο-κο-κο”…Γεραπετρίτης για την απουσία Σαμαρά

Die hard…ο Σαμαράς σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησής του Τάκης Μπαλτάκος μέσω ραδιοφώνου, στον απόηχο της σύγκρουσης στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα,ο Τάκης Μπαλτάκος, πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, ήταν καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 να μιλήσει για την ποδοσφαιρική κρίση και ρωτήθηκε για την ηχηρή απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τις ψηφοφορίες για την τροπολογία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την ψηφοφορία για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Εγώ εκείνο που μπορώ να σας πω ευρύτερα είναι ότι ο Σαμαράς δεν είναι άνθρωπος, ο οποίος δέχεται να πεθάνει πολιτικά και δεν μπορεί κανείς να τον σκοτώσει πολιτικά. Δεν είναι ο τύπος που θα καθίσει σπίτι να κοιτάει τοίχους, δεν το έχει αυτό, δεν είναι ο χαρακτήρας του αυτός» είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Μπαλτάκος.

 

“Κο-κο-κο”…Γεραπετρίτης για την απουσία Σαμαρά: Δεν αμφισβητεί κανείς το δικαίωμά του να έχει τη δική του γνώμη

Απολύτως ξεκάθαρο έκανε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο Γιώργος Γεραπτρίτης το γεγονός ότι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι έχει να κάνει με την έκφραση γνώμης από τα στελέχη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Αντώνης Σαμαράς, που απείχε από την ψηφοφορία για την τροπολογία που έφερε άρον άρον η κυβέρνηση για το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια “άδειασε” Μητσοτάκη και Μαξίμου για το αν ζητήθηκαν εξηγήσεις, μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει. Κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει για τον Θ.Ζαγοράκη, ευρωβουλευτή για δεύτερη θητεία της ΝΔ, που διαγράφτηκε κατευθείαν όταν εξέφρασε την αντίθεσή του με την πρόταση για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, ο Γ.Γεραπετρίτης απαντώντας για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε ότι “αντιλαμβανόμαστε όλοι, δεν αποτελεί έναν απλό βουλευτή, αποτελεί ένα μέρος της παράταξης το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία ως εκ της θέσεώς του, ως διατελέσας πρωθυπουργός. Επίσης έχει ένα ιδιαίτερο ιστορικό φορτίο στην παράταξη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας“.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “δεν αμφισβητείται απολύτως η ανεξαρτησία που έχει στη γνώμη και την ψήφο και δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία και την ευθυκρισία του. Η γνώμη του κυρίου Σαμαρά πάντοτε θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να συμμετέχει στις διαδικασίες για την λήψη των αποφάσεων“.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε την εμφάνιση του Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαφλοκρηπίδα “συγκυριακό γεγονός” που προήλθε λόγω καιρικών συνθηκών, ότι δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη και ότι πρόκειται για κάτι που δεν προκαλεί οποιαδήποτε ανησυχία.

Λίγες ώρες αργότερα, η κυβέρνηση συγκαλούσε έκακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο πουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α, προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου.