Δέσποινα Κουτσούμπα: «Καραμπινάτη παρανομία το τσιμέντωμα της Ακρόπολης»

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), Δέσποινα Κουτσούμπα σημειώνει ότι «οι παρεμβάσεις έγιναν χωρίς νέα έγκριση του ΚΑΣ και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι για την καραμπινάτη παρανομία».

Η ίδια κάνοντας λόγο για «καραμπινάτη παρανομία» τονίζει μεταξύ άλλων ότι ακόμη και από τη μελέτη μόλις 4 σελίδων γραπτού κειμένου, φαίνεται ότι «το έργο υλοποιήθηκε πέραν της εγκεκριμένης Μελέτης (δείτε το πλάτος της εγκεκριμένης Μελέτης μπροστά από τα Προπύλαια, διαστρώθηκε το διπλάσιο και πλέον!), χωρίς νέα έγκριση του ΚΑΣ και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι για την καραμπινάτη παρανομία».

«Όπως θα δείτε στην οριζοντιογραφία, οι διαστρώσεις που έχουν γίνει ως τώρα είναι περίπου οι μισές από τις εγκεκριμένες! (έχει υλοποιηθεί μόνο η α΄ φάση). Φανταστείτε να στρωθεί με σκυρόδεμα και το υπόλοιπο που βλέπετε στην οριζοντιογραφία και θα καταλάβετε γιατί αυτό το αίσχος (με όλες τις παρανομίες που έχει ήδη από τη Σύμβαση) πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο. Τώρα που τα ξέρουμε όλα αυτά, η (εγκεκριμένη) β΄ φάση δεν επιτρέπεται να αφήσουμε να υλοποιηθεί!», σχολιάζει η Δ. Κουτσούμπα.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων επισημαίνει ότι «είναι ντροπή και όνειδος για όλους μας να εμφανίζεται και να εγκρίνεται μια τέτοια Μελέτη για το κορυφαίο μνημείο».

«Κανείς μας δεν θα τολμούσε να πάει με μελέτη 4 σελίδων και χωρίς κατασκευαστικά στο ΚΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΓΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ», επισημαίνει η Δ. Κουτούμπα και σχολιάζει ότι «όταν όμως η Μελέτη έχει απέξω το λογότυπο του Ιδρύματος Ωνάση, γιατί τα πράγματα να είναι διαφορετικά; Επειδή η Υπουργός ήθελε να κάνει το έργο “γρήγορα”; Ιδού τα αποτελέσματα».