Γνωστό το σενάριο!!! Μητσοτάκης: Δωρεάν το 2021 τα φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους – Ντόρα για ανασχηματισμό: Να μπουν βουλευτές στην κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την συνέχιση της απαλλαγής των χαμηλοσυνταξιούχων από την συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Δωρεάν θα λαμβάνουν τα φάρμακά τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι και το 2021, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η διάταξη που προέβλεπε την παροχή δωράν φαρμάκων σε πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, λήγει στις 31/12 και δεν είχε υπάρξει -μέχρι τώρα- πρόβλεψη για την επέκτασή της.

Ωστόσο, τελικά και με την σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού φαίνεται πως θα συνεχιστεί κανονικά η απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από την δαπάνη για τα φάρμακά τους.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

“Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά”.

Η συμβουλή της Ντόρας για ανασχηματισμό: Να μπουν βουλευτές στην κυβέρνηση

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Υπέρ της αξιοποίησης βουλευτών της ΝΔ και όχι τεχνοκρατών σε έναν ανασχηματισμό, αλλά και κατά εκλογών τάχθηκε η Μπακογιάννη.

Οπαδός της αξιοποίησης βουλευτών σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμό δήλωσε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.

“Η ΝΔ διαθέτει ένα σημαντικό δυναμικό εκλεκτών συναδέλφων και εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι βουλευτές είναι για πέταμα και είναι μόνο για να ψηφίζουν και να προτιμάμε τεχνοκράτες. Δεν είμαι αυτής της σχολής. Πιστεύω ότι ο βουλευτής, που δίνει τη μάχη και λογοδοτεί στην περιφέρεια του και στον ελληνικό λαό, είναι κατάλληλος για να εφαρμόσει τις κυβερνητικές πολιτικές”, είπε ειδικότερα η κ. Μπακογιάννη στο ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα όμως για το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο 2021, απάντησε καυστικά: “Είμαστε απίστευτοι εμείς οι Έλληνες. Δε μας φτάνουν αυτά που έχουμε, λέμε: Δεν ρίχνουμε και μία δόση εκλογές μέσα;” και πρόσθεσε: “Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά”.