Γνωστός δημοσιογράφος: “Όπως όλα δείχνουν ο Παπανδρέου διέβη τον Ρουβίκωνα.” — Απίστευτο λάθος Λοβέρδου: Έδειξε ότι φοβάται τον Παπανδρέου!

Με τον τίτλο “Συνεπής στο ραντεβού με την Ιστορία ο Παπανδρέου…” ο γνωστός δηοσιογράφος – γνωστός και για τις πολύ καλές επαφές του με το χώρο της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού – Νίκος Φελέκης, ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι η υποψηφιότητά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ (εκλεγμένος 2 φορές ), έχει δρομολογηθεί και ότι οι σχετικές ανακοινώσεις είναι θέμα λίγων 24 ωρών, καθώς την Πέμπτη που έρχεται είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι και οι 6 μέχρι τώρα υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά τις επαφές τους με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν κανονικά και πως η καταστατική διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

O Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα επιτέθηκε εμμέσως στον πρώην Πρωθυπουργό λέγοντας πως “ο μόνος ρόλος που μπορεί να έχει είναι ως εγγυητής της ενότητας”, ενώ ο Βασ Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου αλλάζει τα πράγματα. («Όπως άλλαξαν τα δεδομένα μετά την αποχώρηση διαλόγους υγείας Γεννήματα έτσι και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει ξανά τα δεδομένα» φέρεται να λέει ο κ. Κεγκέρογλου.)

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, που βγαίνουν όλο και πιο έντονα από τα δημοσιογραφικά γραφεία το βράδυ της Κυριακής, μετά από πιέσεις που δέχθηκε και επαφές που είχε με ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά να θέσει κι αυτός υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Γράφει στο άρθρο του στο protothema.gr ο Νίκος Φελέκης:

“Όπως όλα δείχνουν ο Παπανδρέου διέβη τον Ρουβίκωνα.

Η υποψηφιότητά του έχει δρομολογηθεί και οι σχετικές ανακοινώσεις είναι θέμα ολίγου χρόνου.

Πρόθεση και επιδίωξη του Γιώργου είναι η συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που, ανεξάρτητα από τις υποψηφιότητες και τον τελικό νικητή, θα εγγυάται τις αρχές, την ενότητα και την αναδιοργάνωση της Προοδευτικής Παράταξης.

Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να μπορέσει να το μετεξελίξει σε ισχυρό φορέα, ο οποίος θα προσδώσει δυναμική στην πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση και θα την καταστήσει πλειοψηφική απέναντι στη συντηρητική.

Ο Γιώργος -όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, αλλά και έχει αποδείξει και ο ίδιος με την διαδρομή του- δεν ενδιαφέρεται για ένα μικρό κόμμα, που θα στριμώχνεται ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη χειρότερα: ανάλογα με τις ανάγκες διακυβέρνησης θα γίνεται «παράρτημά»τους.

Και γνωρίζει ότι οι ρεαλιστικές, εναλλακτικές και βιώσιμες προτάσεις, που θα επιλύουν τα μεγάλα και ζέοντα προβλήματα της κοινωνίας είναι αυτές που τελικά θα αναδείξουν τη νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς και όχι οι μηχανισμοί, τα καταστατικώς προβλεπόμενα και η κομματική γραφειοκρατία.”

 

Απίστευτο λάθος Λοβέρδου: Έδειξε ότι φοβάται τον Παπανδρέου! Επίθεση στον πρώην Πρωθυπουργό από το Καρπενήσι!

Σε ένα απίστευτο λάθος τακτικής υπέπεσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος! Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά, επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θορυβημένος από τις πρωτοβουλίες, που ανέλαβε ο δεύτερος τις τελκευταίες ώρες σε πλήρη γνώση και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, με σκοπό να διασφαλιστεί οτι η παράταξη δεν θα βγει τραυματισμένη από τη διαδικασία εκλογής μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την ασθένεια της κ Γεννηματά.

Από το Καρπενήσι που βρίσκεται ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – θέση που ο ίδιος απαξιώνει αφού έχει δεσμευτεί πως θα το καταργήσει για να επανασυστήσει το … ΠΑΣΟΚ – αντέδρασε φοβικά απέναντι στον Γ. Παπανδρέου και σπασμωδικά βάζοντας απέναντί του και τους “παπανδρεικούς – ΚΙΔΗΣΟ” ψηφοφόρους του κινήματος, αλλά και τους “γεννηματικούς”!

“Να εγγυηθεί ενότητα και διαδικασίες ο Γιωργος Παπανδρέου … Άλλος ρόλος για αυτόν δεν υπάρχει” διεμήνυσε ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος βέβαια φρόντισε να συμπεριλάβει στη δήλωση και τους άλλους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο (που είναι ήδη εκτός ΚΙΝΑΛ) και τον ηλικιωμένο πια Κώστα Σημίτη!

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του από το Καρπενήσι, όπου περιοδεύει, ο κ. Λοβέρδος, που είχε χθες σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου, έστειλε στην ουσία «μήνυμα» στον κ. Παπανδρέου ότι αποτελεί παρελθόν, καθώς ανέφερε τα εξής: «Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ.Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης, πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά, εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει».

Και συμπλήρωσε: «Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω. Θα είμαι υποψήφιος, είμαι ήδη υποψήφιος και όρισα σήμερα εκπρόσωπό μου στα ΜΜΕ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου τον Σπύρο Καρανικόλα. Είμαι εδώ και θα νικήσουμε. Στις 5 Δεκεμβρίου το βράδυ θα νικήσουμε. Το πρωί εκείνης της ημέρας θα κάνει εκλογές το ΚΙΝΑΛ και, αν οι πολίτες με προτιμήσουν, θα είμαι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».