Γκολομέεβ: “O γιος μου που έρχεται είναι το μετάλλιό μου για φέτος και για πάντα” * Δέκατη η Σκαρβέλη στο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας * Γκολομέεβ, Πετρούνιας, Τεντόγλου: Η Ελλάδα στοχεύει σε μετάλλια μέσα σε 48 ώρες

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο και δήλωσε “σκασμένος” στο SPORT24 που δεν βρέθηκε στα μετάλλια, αλλά και ενθουσιασμένος που ισοφάρισε τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ είχε πειστεί ότι θα ανέβει στο βάθρο στα 50μ. ελεύθερο. Οι χρόνοι του τελικού μαρτυρούν ότι σωστά πίστευε σε αυτό το μετάλλιο. Ήταν στα μέτρα του.

“Είμαι στεναχωρημένος. Ήθελα το μετάλλιο. Όμως, αυτός είναι ο πρώτος τελικός στην καριέρα μου και είναι περίεργα τα συναισθήματά μου. Είναι λογικό να είμαι έτσι. Αν δεν ήμουν σκασμένος, θα σήμαινε ότι δεν με ενδιαφέρει αυτό που κάνω. Είναι περίεργοι αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είδα ότι όλοι αθλητές της κούρσας που δεν μπήκαν στα μετάλλια ήταν πολύ στεναχωρημένοι. Κάποιοι έκλαιγαν.

Είναι αλήθεια ότι είδαμε πολλούς αθλητές σε αυτή τη διοργάνωση να κλαίνε. Περάσαμε δύσκολα με τον κορονοϊό. Η πίεση που είχαμε ήταν μεγάλη και αρκετά παιδιά ξέσπασαν. Στο μεταξύ, το 50άρι είναι το πιο δύσκολο αγώνισμα της κολύμβησης, κρίνεται στις λεπτομέρειες και έμεινα σταθερός στους οκτώ καλύτερους του κόσμου. Το χαρακτηρίζουν βασιλιά της κολύμβησης, επειδή είναι πάρα πολλές οι συμμετοχές.

 

Δέκατη η Σκαρβέλη στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας

Η Σταματία Σκαρβέλη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τη 10η θέση στον Α γκρουπ του προκριματικού της σφυροβολίας.

Ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Σταματία Σκαρβέλη καταλαμβάνοντας την 10η θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε δύο βολές κοντά στο φετινό ρεκόρ της ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό να της δώσει κάτι περισσότερο.

Η Σκαρβέλη στην πρώτη της βολή έριξε την σφύρα της στα 68,70, στη δεύτερη στα 69,01μ., ενώ στην τρίτη ήταν άκυρη.

 

Γκολομέεβ, Πετρούνιας, Τεντόγλου: Η Ελλάδα στοχεύει σε τρία μετάλλια μέσα σε 48 ώρες

Η ελληνική αποστολή είναι πολύ πιθανό να πανηγυρίσει τρία ολυμπιακά μετάλλια μέχρι το πρωί της Δευτέρας με τους Κριστιάν Γκολομέεβ, Λευτέρη Πετρούνια και Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ αγωνίζεται στον τελικό των 50μ. ελεύθερο των Ολυμπιακών Αγώνων σε λίγες ώρες, στις 4.30 τα ξημερώματα Κυριακής (1/8). Ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/8) -στις 4.20πμ.-, ενώ την ίδια μέρα ο Λευτέρης Πετρούνιας θα λάβει μέρος στον τελικό των κρίκων που αρχίζει στις 11 το πρωί. Η Ελλάδα έχει θέσει τρεις σοβαρές υποψηφιότητες για μετάλλια μέσα σε ένα 48ώρο.

Ο άρχοντας των κρίκων θεωρείται το απόλυτο φαβορί για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και έτσι αντιμετωπίζεται απ’ όλους στο Τόκιο. Ο Κινέζος Λιου Γιανγκ είναι αυτός που θα προσπαθήσει να τον εμποδίσει να πετύχει το back-to-back, αλλά είναι πολύ δύσκολο να νικήσει τον ανώτερό του Πετρούνια.

Ο Γκολομέεβ θα βρίσκεται στον 6ο διάδρομο δίπλα από τον Γάλλο Φλοράντ Μανοντού και όχι πλάι στον Αμερικανό Κέιλεμπ Ντρέσελ, όπως ήθελε. Αυτοί οι δύο είναι οι μεγάλοι αντίπαλοί του στον τελικό της μιας ανάσας. Σ’ αυτό τον αγώνα απαγορεύονται τα λάθη, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για να καλυφθούν με μια επιτάχυνση. Η απόσταση είναι πολύ μικρή. Ο 28χρονος αθλητής θέλει απαραιτήτως μια καλή εκκίνηση. Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του, στην περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει πολύ για να του βρει ψεγάδι.

Ο Γκολομέεβ κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό.