Γιώργος Τσίπρας: “Είναι βέβαιο ότι ο Στέφανος θα ζητήσει τη βοήθεια του Αλέξη” (vid) — Στηρίζει Ιωακειμίδη ο Καμίνης!

«Νομίζω ότι είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει τη βοήθειά του ο Στέφανος Κασσελάκης», εκτίμησε ο Γιώργος Τσίπρας αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει ο κόσμος», αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές προς το πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου, συνιστώντας μεγαλύτερη προσοχή.

«Ήταν συνέχεια του φαινομένου που είδαμε στις εκλογές. Όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός. Δεν χάσαμε απλώς, καταρρεύσαμε. Βγήκε μια τσαντίλα, ένας θυμός του κόσμου», δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας, σχολιάζοντας τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο πρώτος γύρος των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μεγάλο γεγονός, ήταν η πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική κινητοποίηση απέναντι στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήθελε ο κόσμος να δώσει ένα μήνυμα».

Ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει ο κόσμος.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ενωμένος, απάντησε ότι «το κόμμα μπορεί να είναι ενωμένο, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί δημοκρατικά, έχει δομές και στελέχη, και με βάση τις νέες προτάσεις μπορεί να αλλάξει».

Αναφορικά με τη δήλωση Αχτσιόγλου μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή» και πως «ο κόσμος έχει κριτήριο».

«Κάτι δείχνει όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώθηκε, δεν μπορεί να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα, θέλει ένα άλλο κόμμα ο κόσμος, και άλλα πρόσωπα, αλλά κυρίως άλλο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να ξαναγίνει αυτό που ήταν, σε πολύ καλύτερες βάσεις, με άλλα χαρακτηριστικά», σημείωσε στη συνέχεια.

Για τον κ. Κασσελάκη είπε «το θέλει η καρδούλα του να γίνει κάτι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να ξαναδιεκδικήσει την εξουσία. Έχει ικανότητα».

Σε ερώτηση αν ο κ. Κασσελάκης έχει θέσεις απάντησε ότι «θέσεις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά ως κόμμα, και ο Στέφανος τις αποδέχεται, αλλά πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να εκφραστεί η κοινωνία».

Ερωτηθείς για το δήλωση του κ. Κασσελάκη για «ξεδόντιασμα» του συστήματος των δικαστών και των δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Δεν είπε κανείς να ξεδοντιάσει τους θεσμούς, όμως υπάρχει πρόβλημα με τη δικαιοσύνη και πολλά πρέπει να αλλάξουν, κανείς δεν είναι ικανοποιημένος».

Και συνέχισε: «Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Προβλήματα υπάρχουν, πρέπει να αλλάξουν πολλά στους αρμούς της εξουσίας, να ικανοποιούν τις ανάγκες του κόσμου. Στη διάρκεια της θητείας μου είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ανθρώπους που ήταν στο εξωτερικό. Δεν θέλω να σας πω τι λέγανε, για πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα και εμείς κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα».

«Δεν είναι ο τρόπος ομιλίας που είναι λίγο επιθετικός, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη χώρα χρειάζονται παρεμβάσεις» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν λείπει ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Καθόλου δεν λείπει ο Αλέξης, δεν είναι πια αρχηγός τουλάχιστον για το ορατό μέλλον, είναι παρών, δεν είναι αποστράτευση αυτή, κι ελπίζω να παίξει περισσότερο ρόλο στο μέλλον. Νομίζω ότι είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει τη βοήθειά του ο Στέφανος Κασσελάκης».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι θα ήταν πολύ καλύτερο αν ήταν βουλευτής ο κ. Κασσελάκης, αλλά πρόσθεσε αυτό δεν είναι κριτήριο.

«Μπορεί να δώσει άλλες απαντήσεις στον κόσμο ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα θα πάει προς δύο κατευθύνσεις, προς μια πιο μαχητική αντιπολίτευση και να αγκαλιάσει περισσότερο κόσμο, αυτό που λέμε πολιτικά προς το κέντρο».

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπρας είπε: «Είχε μαγαζιά και έχει μαγαζιά ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, πολλοί από αυτούς που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου ανήκουν σε αυτά τα μαγαζιά».

 

Στηρίζει Ιωακειμίδη ο Καμίνης!

Τη δική του, ξεχωριστή, σημασία έχει ενόψει της μάχης για την Περιφέρεια Αττικής η δήλωση στήριξης του Γιώργου Καμίνη στο πρόσωπο του Γιώργου Ιωακειμίδη, ο οποίος έχει λάβει το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Αθηναίων έκανε αναφορά, με ανάρτησή του στο Facebook, στην υποψηφιότητα της Νέλλης Παπαχελά, με την οποία συνεργάστηκε και η οποία «συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο που έχει καταρτίσει ο Γιώργος Ιωακειμίδης», προκαλώντας «πονοκέφαλο» στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναλυτικά:

«Με ικανοποίηση και υπερηφάνεια βλέπω πως σε δύο ψηφοδέλτια του νομού Αττικής συμμετέχουν άνθρωποι που διακρίθηκαν σε υπεύθυνες θέσεις στον Δήμο Αθηναίων κατά την περίοδο 2011-2019. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η υποψηφιότητα της Νέλλη Παπαχελά στο ψηφοδέλτιο που έχει καταρτίσει ο Γιώργος Ιωακειμίδης για την Περιφέρεια Αττικής. Η Νέλλη διακρίθηκε σε όλα τα δημοτικά αξιώματα από τα οποία πέρασε. Μέσα από τις θητείες της σε διάφορες θέσεις Αντιδημάρχου αλλά και ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΟΠΑΝΔΑ), η Νέλλη σφράγισε με τη διαχειριστική της ικανότητα και τις δύο θητείες μας στον Δήμο. Αλλά και ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, χάρη στην πολιτική της ωριμότητα η Παπαχελά κατάφερε να κατευνάζει τα πνεύματα σε μια ιδιαιτέρως πολωμένη περίδο της δημοτικής ζωής της πρωτεύουσας…».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.  Γιώργος Καμίνης 
Με ικανοποίηση και υπερηφάνεια βλέπω πως σε δύο ψηφοδέλτια του νομού Αττικής συμμετέχουν άνθρωποι που διακρίθηκαν σε υπεύθυνες θέσεις στον Δήμο Αθηναίων κατά την περίοδο 2011-2019. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η υποψηφιότητα της Νέλλη Παπαχελά στο ψηφοδέλτιο που έχει καταρτίσει ο Γιώργος Ιωακειμίδης για την Περιφέρεια Αττικής. Η Νέλλη διακρίθηκε σε όλα τα δημοτικά αξιώματα από τα οποία πέρασε. Μέσα από τις θητείες της σε διάφορες θέσεις Αντιδημάρχου αλλά και ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΟΠΑΝΔΑ), η Νέλλη σφράγισε με τη διαχειριστική της ικανότητα και τις δύο θητείες μας στον Δήμο. Αλλά και ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, χάρη στην πολιτική της ωριμότητα η Παπαχελά κατάφερε να κατευνάζει τα πνεύματα σε μια ιδιαιτέρως πολωμένη περίδο της δημοτικής ζωής της πρωτεύουσας. Στο ψηφοδέλτιο που έχει καταρτίσει ο Χάρης Δούκας για τον Δήμο της Αθήνας αναφέρω ενδεικτικά τη Maria Stratigaki και την Ελένη Γ. Ζωντήρου. Η Μαρία, ως αντιδήμαρχος, πρωτοστάτησε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Κατάφερε να συνδυάσει ιδανικά τη γερή επιστημονική της κατάρτιση με σπάνιες οργανωτικές ικανότητες. Διόλου δεν υπερβάλλω λέγοντας πως το έργο της Στρατηγάκη στον Δήμο της Αθήνας, πρωτοποριακό για τα δεδομένα της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, θα περάσει στην Ιστορία. Αψευδής μάρτυρας ο τεκμηριωμένος και διεξοδικός απολογισμός που μας άφησε η Μαρία με τη γνωστή μεθοδικότητά της. Από την άλλη μεριά, η Ελένη, πανταχού παρούσα στις γειτονιές της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, ως πρόεδρος της κοινότητας συνέβαλε αποφασιστικά στην πρωτοφανή αναγέννηση μιας ολόκληρης περιοχής του Δήμου που όταν αναλάβαμε είχε παραδοθεί στο σκοτάδι, τη ξενοφοβία και την εγκληματικότητα. Σήμερα πια η Κυψέλη, η Φωκίονος Νέγρη, η πλατεία Αγίου Γεωργίου και άλλες γειτονιές της περιοχής σφύζουν από ζωή, χαρη στις προσπάθειες πολλών, μεταξύ των οποίων πάντως ξεχωρίζει ευδιάκριτα η συμβολή της Ελένης Ζωντήρου. ‘Ενοιωσα την υποχρέωση να στηρίξω δημόσια τις υποψηφιότητες αυτών των τριών άξιων γυναικών, για λογαριασμό όλων όσοι δουλέψαμε στον Δήμο της Αθήνας την περίοδο εκείνη, για όσα έκαναν τότε αλλά και για την υπερήφανη υπεράσπιση του αγώνα να κρατήσουμε όρθια την πρωτεύουσα στην πιο σκοτεινή της ώρα μετά τη ναζιστική κατοχή.

 

Γιώργος Τσίπρας: “Είναι βέβαιο ότι ο Στέφανος θα ζητήσει τη βοήθεια του Αλέξη” (vid) — Στηρίζει Ιωακειμίδη ο Καμίνης!