Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς… Ξανά χέρι-χέρι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ — Αμετανόητος ο Στουρνάρας, δίνει διαπιστευτήρια σε κάποιους που τον προετοιμάζουν για … ψηλά!

Κόντρα Γεωργιάδη - Κατρίνη: "Εγώ σε διόρισα στον ΟΚΑΝΑ" - "Κανείς στο ΠΑΣΟΚ... | Πολιτική Ειδήσεις

Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς… Ξανά χέρι-χέρι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για χάρη του Άδωνι ψήφισαν μαζί το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ εγκρίθηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το νέο ΕΣΠΑ. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25. Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφυροκόπημα στην κυβέρνηση για την κατεύθυνση των νέων κοινοτικών πόρων αλλά για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αφού δεν τα πάει καλά με τους οικονομολόγους του, ας αλλάξει τουλάχιστον αστρολόγους. Ίσως οι αστρολόγοι του εξηγήσουν γιατί οι κρίσεις που βιώνουμε δεν είναι παροδικές» τόνισε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για «ορατές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά»: «Η κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα. Εγώ δεν λέω ότι είναι ψίχουλα, γιατί ότι δίνεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι επί της αρχής κάτι θετικό. Αλλά αυτά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, ούτε φτάνουν, ούτε έχουν το σωστό μίγμα».

«Δεν ισχύει – συνέχισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – αυτό που λέει η κυβέρνηση, ότι ο λόγος που δεν δίνονται περισσότερα έχει να κάνει με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Γιατί για παράδειγμα, ιδιοκτήτης με 4 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ το καθένα πληρώνει σήμερα συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ 7.425 ευρώ. Με το νέο καθεστώς που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν θα πληρώνει συμπληρωματικό φόρο αλλά προσαύξηση στον ΕΝΦΙΑ, που σίγουρα δεν θα είναι 7.500 ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε έντονη κόντρα μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Μιχάλη Κατρίνη. Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε σεβασμό από τον επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, υπενθυμίζοντας ότι ο Μιχάλης Κατρίνης διορίστηκε στον ΟΚΑΝΑ επί θητείας Γεωργιάδη.

 

Αμετανόητος ο Στουρνάρας συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στους Έλληνες που λυγίζουν κάτω από το βάρος της πρωτοφανούς ακρίβειας και να δίνει διαπιστευτήρια σε κάποιους που τον προετοιμάζουν για … ψηλά!

Γ. Στουρνάρας: Δεν αποκλείονται ακόμα υψηλότερες τιμές στην ενέργεια | Pentapostagma

«Τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα»…

διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο προς τους πολίτες, την ώρα που η ακρίβεια και οι τραγικές επιπτώσεις του ρωσοουκρανικού πολέμου και της πανδημίας δοκιμάζουν ανεπανόρθωτα τα νοικοκυριά.

Ο κεντρικός τραπεζίτης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε σεμινάριο της ΤτΕ και της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, έσπευσε να κάνει… ανώτατα μαθήματα οικονομικής θεωρίας εκφράζοντας απόψεις που αποδεικνύουν πόσο αποκομμένος είναι ο ίδιος (και οι σύμμαχοί του στην αγορά και την πολιτική) από τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας.

«Τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα» είπε ο κ. Στουρνάρας για να υπογραμμίσει ότι οι πολίτες θα πρέπει να κατανοήσουν πως το κάθε ευρώ έχει αξία, και σε αυτήν την προσπάθεια κομβική σημασία, πέρα από τη διδασκαλία βασικών οικονομικών εννοιών και εργαλείων, έχει και η ενίσχυση θετικών συμπεριφορών μέσα από την καλλιέργεια των λεγόμενων μικροσυνηθειών, από μικρή ηλικία.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, είπε ο κ. Στουρνάρας, ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός είναι όχι μόνο οι γνώσεις, αλλά και οι συμπεριφορές και νοοτροπίες που είναι απαραίτητες προκειμένου το άτομο να μπορεί να λαμβάνει αποτελεσματικές οικονομικές αποφάσεις. Τα προγράμματα ενίσχυσης χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού θα πρέπει, επομένως, να στοχεύουν και στη διαμόρφωση τέτοιων συμπεριφορών.
«Είμαστε, τελικά, οι συνήθειές μας, όπως είχε πει ο Αριστοτέλης. Και υπάρχουν πράγματι πολλοί τρόποι που μπορούμε να διδάξουμε τους νέους έννοιες όπως επιθυμίες, επιλογές και αποταμίευση για μελλοντική χρήση», επεσήμανε ο διοικητής της ΤτΕ.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των όσων προκλητικών είχε αναφέρει πριν από δύο ημέρες όταν είχε ισχυριστεί ότι τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν αποταμιεύσει μεγάλα ποσά, συνεπώς μπορούν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια.

Ο διοικητής της ΤτΕ, εμμέσως πλην σαφώς είχε αναφέρει μέσω του ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλα ποσά στη διάρκεια της πανδημίας, τα οποία… έχουν βάλει στην άκρη νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια. Ο κ Στουρνάρας προφανώς θεωρεί ότι υα λεφτά των Ελλήνων δεν τους ανήκουν….

 

Πηγή: efsyn.gr