Γιατί όταν πίνουμε αλκοόλ πεινάμε περισσότερο;

Γιατί όταν πίνουμε αλκοόλ πεινάμε περισσότερο;

Mια έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Francis Crick που εδρεύει στο Λονδίνο, υποστηρίζει πως η κατανάλωση αλκοόλ, ενεργοποιεί ορμόνες στον εγκέφαλο που συνδέονται με την αύξηση της όρεξης για φαγητό.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν ένα πείραμα στο οποίο  χορήγησαν αλκοόλ σε ποντίκια μια φορά την ημέρα για τρεις ημέρες. Η ποσότητα που τους χορηγήθηκε ήταν αντίστοιχη με δυο μπουκάλια κρασί  ή δέκα ποτήρια μπίρας εάν τα έπινε άνθρωπος.

25% περισσότερο φαγητό

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ποντίκια στα οποία είχαν χορηγήσει αλκοόλ, ανεξάρτητα εάν ήταν θηλυκά ή αρσενικά, κατανάλωναν 25% περισσότερο φαγητό.

Η μελέτη έδειξε παράλληλα μια αύξηση στην ποσότητα της ηλεκτρικής δραστηριότητας, όταν οι ποντικοί είχαν καταναλώσει οινόπνευμα, γεγονός που υποδηλώνει έναν σύνδεσμο.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η αύξηση της όρεξης ήταν πιο έντονη τη δεύτερη μέρα.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που έχει παρατηρηθεί η σύνδεση μεταξύ κατανάλωσης αλκοόλ και αύξησης της όρεξης, ωστόσο αυτή την φορά οι ειδικοί πλησίασαν ένα βήμα παραπάνω στην εξήγηση του φαινομένου.

Συμπέρασμα: Το αλκοόλ σε καμία περίπτωση δεν είναι καλός σύμμαχος όταν κάνουμε προσπάθεια να χάσουμε κιλά. Διότι εκτός από το γεγονός ότι δεν μεταβολίζεται από τον οργανισμό μας, είναι υπεύθυνο και για το γεγονός ότι τρώμε περισσότερο.