Γιατί πρέπει να προσθέσετε αλάτι όταν μαγειρεύετε με σοκολάτα

Γιατί πρέπει να προσθέσετε αλάτι όταν μαγειρεύετε με σοκολάτα

Ποιο είδος να προτιμήσετε

Οι σεφ και οι αρτοποιοί έχουν πολλούς καλούς λόγους να πασπαλίζουν με θαλασσινό αλάτι την κορυφή των σοκολατένιων μπισκότων, να γαρνίρουν τα πλούσια cheesecakes με νιφάδες και να πασπαλίζουν με αλάτι άλλες δελεαστικές γλυκές δημιουργίες. Και ο λόγος που το κάνουν εξηγείται από την επιστήμη, σύμφωνα με το tastingtable.com.

Γιατί πρέπει να προσθέσετε αλάτι όταν μαγειρεύετε με σοκολάτα

Σοκολάτα με αλάτι

Το σώμα μας αποζητά αλμυράζαχαρούχα τρόφιμα, σημειώνει ένα άρθρο στο Business Insider. Στην πραγματικότητα, είμαστε φυσιολογικά φτιαγμένοι ώστε να ανταποκρινόμαστε σε θερμιδικά πυκνές κουζίνες: η γλώσσα μας είναι επικαλυμμένη με κύτταρα που ενεργοποιούνται όταν οι γλυκές και αλμυρές γεύσεις υποδεικνύουν ότι έρχεται μια ώθηση ενέργειας.

Μόλις ενεργοποιηθούν αυτά τα κύτταρα του γευστικού κάλυκα, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο Frontiers in Human Neuroscience, οι γλυκές ενώσεις στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με το Vox Creative, καθώς απελευθερώνεται η ντοπαμίνη και πέφτει η φυσιολογική αντίδραση του σώματός μας στο στρες, δημιουργείται ένας βρόχος ανατροφοδότησης. Το αλάτι ενισχύει αυτή τη διαδικασία.

Σοκολάτα και αλάτι, ένας αποτελεσματικός συνδυασμός

Τάρτα σοκολάτας με αλάτι

Το Chocolate Journalist προτείνει να σκεφτείτε το αλάτι ως ένα είδος συναγερμού που βοηθά τους γευστικούς κάλυκες να βρουν και να ανιχνεύσουν τη ζάχαρη. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι επιπλέον υποδοχείς ζάχαρης στα κύτταρα της γλώσσας που αντιλαμβάνονται τη γλυκιά γεύση ανταποκρίνονται στη ζάχαρη μόνο όταν υπάρχει αλάτι. Για να μην αναφέρουμε ότι το αλάτι προσδίδει μια απροσδόκητη τραγανότητα στις συνταγές.

Η Ακαδημία Τεχνών Σοκολάτας συνιστά να συνδυάζετε τη σοκολάτα με αλάτι για να ενισχύσετε τις λεπτές, φυσικές αποχρώσεις της σοκολάτας, καθώς οι παραλλαγές στη σοκολάτα μπορεί να προκύψουν από τη συγκομιδή των κόκκων κακάο και τις ατομικές προσεγγίσεις των σοκολατοποιών στην παραγωγή.

Μπισκότα με σοκολάτα και αλάτι

Από την επιλογή του λανθασμένου τύπου σοκολάτας μέχρι τη λανθασμένη αποθήκευση ειδών σοκολάτας, υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να γίνουν όταν χρησιμοποιείτε τη σοκολάτα στην κουζίνα. Μην αφήσετε το να ξεχάσετε το αλάτι να είναι ένα από αυτά.

Δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε; Το Grouper Sandwich χρησιμοποιεί εκλεκτό ροζ αλάτι Ιμαλαΐων. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε τραγανό θαλασσινό αλάτι ως επικάλυψη για αυτές τις λαχταριστές σοκολατένιες λιχουδιές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*