Γιατί ο Τσίπρας αποφάσισε να απαντήσει άμεσα στο διάγγελμα Μητσοτάκη — Αχτσιόγλου: Σαν τον κλέφτη η κυβέρνηση καταργεί άλλο ένα δικαίωμα εργαζομένων

Τσίπρας: Θέατρο του παραλόγου από την κυβέρνηση με την τήρηση των μέτρων -  Verso.gr

Κριτική σημείο προς σημείο για τη διαχείριση της κρίσης

Τέλος η κοροϊδία έγραψε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί διαγγέλματος του Πρωθυπουργού για την πανδημία. Ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στην απόπειρα του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την κατάσταση με μια ακόμη επικοινωνιακή απόπειρα να διασκεδάσει το νέο τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση με την πανδημία θα απαντήσει με δικό του μήνυμα σημείο προς σημείο στα όσα θα πει ο Πρωθυπορυγός.

Από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι μετά από τρεις απόπειρες για δημιουργία ενός πολιτικού μετώπου συνεννόησης και συνεργασίας για να ξεπεραστεί η κρίση στη δημόσια υγεία δεν έχει μείνει κανένα περιθώριο πλέον ο κ. Μητσοτάκης να αρνείται συστηματικά την πραγματικότητα και να θεωρεί ότι με ένα διάγγελμα θα βγαίνει κάθε φορά από την άβολη θέση να απολογηθεί προς τους πολίτες.

Το πρώτο μέλημα του Αλέξη Τσίπρα άσχετα με το χαρακτήρα και του σημερινού διαγγέλματος Μητσοτάκη, είναι να τονίσει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο Πρωθυπουργός και το επιτελικό κράτος έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας.

Και θα πατήσει φυσικά πέρα από τους αριθμούς που είναι αδυσώπητοι και στα ίδια τα λόγια των επιστημόνων συμβουλεύουν την κυβέρνηση και των γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι πλέον δεν μασούν τα λόγια τους.

Άλλοι ακόμη κι αν συνδέονται με τη ΝΔ γιατί βλέπουν το καράβι να βουλιάζει και προσπαθούν να πετάξουν από πάνω το βάρος της ευθύνης ότι δεν προειδοποίησαν έγκαιρα για τα όσα γίνονται ή δεν γίνονται με την διαχείριση της πανδημίας και άλλοι για να καταγγείλουν ανοιχτά πλέον ότι το σύστημα έχει πετάξει λευκή πετσέτα και ζητούν μέτρα εδώ και τώρα.

Μέτρο προς μέτρο

Αν ο Πρωθυπουργός επιμείνει στο διάγγελμά του να βλέπει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον έλεγχο της πανδημίας ο κ. Τσίπρας θα κλιμακώσει κατακόρυφα την επιθετική ρητορική του και θα απαντήσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στον Πρωθυπουργό.

  • Θα του θυμίσει ότι έχει εξαγγείλει το τέλος της πανδημίας 4 φορές ενώ στα δυο χρόνια που κυβερνά έχει κάνει λάστιχο το εργαλείο των διαγγελμάτων προς τον ελληνικό λαό για να ωραιοποιεί την κατάσταση και βγαίνει από την άβολη θέση στην οποία κάθε φορά βρίσκεται.

Με 80 νεκρούς ημερησίως και ρεκόρ διασωληνώσεων από εβδομάδα σε εβδομάδα, οι νεκροί να ξεπερνούν πλέον και τις 17.000 και τις καταγγελίες ακόμη και διευθυντών των νοσοκομείων αναφοράς να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη ακόμη και για πολιτικό βύσμα προκειμένου οι ανεμβολίαστοι να βρουν ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ τα περιθώρια ωραιοποίησης της κατάστασης εκτιμούν στην Κουμουνδούρου δεν είναι πολλά.

Να φύγει, αν δεν μπορεί

Ο κ. Τσίπρας στην παραμικρή απόπειρα του πρωθυπουργού να αποτινάξει από πάνω του την ευθύνη αναμένεται να απαντήσει ότι η ευθύνη είναι πλέον αποκλειστικά δική του για το τέλμα στο οποίο έχει φτάσει η κατάσταση και θα τον καλέσει να φύγει αν δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θυμίσει όλες εκείνες τις φορές που ο κ. Μητσοτάκης με λειψά μέτρα και μικρές κατακτήσεις διατυμπάνιζε το τέλος της πανδημίας και δεν αποκλείεται να του θυμίσει τις δηλώσεις του για το τελευταίο μίλι αλλά και την προχθεσινή του δήλωση για ένα covidfree καλοκαίρι στη βρετανική τηλεόραση όταν η Ελλάδα με διαφορά δεκάδων μονάδων βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ευρώπης σε θνητότητα αν εκατομμύριο κατοίκων.

Πολιτικό κόστος

Είναι δεδομένο για τα στελέχη της Κουμουνδούρου πλέον ότι ο κ. Μητσοτάκης αφού έχασε πολύτιμο χρόνο στα δυο χρόνια της πανδημίας προκειμένου να καλύψει κενά και ανάγκες ζωτικές για τους εργαζόμενους και την αντοχή του συστήματος και με τη φθορά πλέον να αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις με την αποδοχή της να κατρακυλά χωρίς φρένα στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων κάθε νέο μέτρο που τυχόν θα θελήσει να λάβει δεν θα έχει την αποδοχή που τυχόν θα είχε σε κάθε προηγούμενη συγκυρία.

Το κόστος πλέον για τον κ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του έχει άλλο ειδικό βάρος.

  • Οι δύσκολες αποφάσεις στις οποίες αναφέρεται δεν είναι αποτέλεσμα του «φυσικού φαινομένου» όπως διατείνονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αλλά των επιλογών τους θα ξεκαθαρίσει ο κ. Τσίπρας και θα τον καλέσει να τις λάβει αν και αυτή τι φορά περιοριστεί σε δημόσιες συστάσεις και παραινέσεις για εμβολιασμούς.

Ο κ. Τσίπρας για παράδειγμα αν ο πρωθυπουργός και αυτή τη φορά δεν σηκώσει το βάρος αποφάσεων όπως η επέκταση και η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στην ειδική κατηγορία και των σωμάτων ασφαλείας θα είναι ουσιαστικά μια ακόμη παραδοχή ότι αρνείται να πάρει το κόστος να δυσαρεστήσει ακροατήρια με τα οποία συνομιλεί και τα οποία αποτελούν δεξαμενές ψηφοφόρων της ΝΔ.

Εκτιμάται ότι 3 στους 10 αστυνομικούς είναι ανεμβολίαστοι ενώ από την Κουμουνδούρου θυμίζουν και το παράδειγμα με την Εκκλησία, όταν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε μπροστά για να απευθύνει σύσταση στις Μητροπόλεις να κάνουν εκείνες τους ελέγχους στους ναούς.

 

Έφη Αχτσιόγλου: Σαν τον κλέφτη η κυβέρνηση καταργεί άλλο ένα δικαίωμα των εργαζομένων

Άρθρα για Έφη Αχτσιόγλου | LiFO

«Ο κ. Χατζηδάκης κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες που παρανομούν, για να μπορούν ανενόχλητοι να κλέβουν εργάσιμο χρόνο και χρήματα από τους εργαζομένους τους» τονίζει σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου

Σαν τον κλέφτη και χωρίς ίχνος ντροπής, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Εργασίας -με ένα απογευματινό δελτίο Τύπου με άσχετο τίτλο- καταργεί την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους.

Ο κ. Χατζηδάκης κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες που παρανομούν, για να μπορούν ανενόχλητοι να κλέβουν εργάσιμο χρόνο και χρήματα από τους εργαζομένους τους, δίνει ένα ακόμη όπλο στην εργοδοτική παραβατικότητα.

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν για το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει το πραγματικό της πρόσωπο.

Εχθρική και επιθετική απέναντι στους εργαζόμενους και τους νέους, ταγμένη στην υπηρεσία των λίγων χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Αν νομίζουν ότι θα περάσει στα ψιλά, αυταπατώνται.