Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας πάει σε μετωπική με την κυβέρνηση. Δείτε τη συνέντευξη στο Open

Τσίπρας συνέντευξη ALPΗA

Σε μετωπική με τη ΝΔ για την πανδημία και την εφιαλτική κατάσταση στο νοσοκομεία της Αττικής πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας μετά και τη χθεσινή παρουσία του στη Βουλή όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τελεί σε κατάσταση πανικού και  εμφανίζει μια εικόνα παράλυσης σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει και σήμερα την επίθεσή του στην Κυβέρνηση στην εμφάνισή του στο στούντιο της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» στο Open. Ωστόσο μια αποστροφή της χθεσινής του ομιλίας στη Βουλή έδειξε ότι στην Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένη εκτός από την αντιπαράθεση με τη ΝΔ να συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού στην αποφόρτιση της έντασης εντός κοινωνίας αλλά και στο ΕΣΥ.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον πρωθυπουργό να να ζητήσει ένα πολιτικό μορατόριουμ για τον επόμενο μήνα προκειμένου όπως είπε «Να δούμε όλοι μαζί πως μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους.».

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητεί ένα παράθυρο στην πανδημία προκειμένου να πάει σε πρόωρες εκλογές γι αυτό και όλη του η ρητορική εξαντλείται στην επιστροφή στην κανονικότητα και το άνοιγμα της αγοράς και του τουρισμού το καλοκαίρι.

Γι αυτό και το επόμενο διάστημα η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα συνοδεύεται και από προτάσεις για κάθε πρόβλημα ώστε να δοθεί στην κοινωνία και το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα έκανε εκείνος για παράδειγμα όσον αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ ή των ΜΜΜ ή με τα τεστ και ποια θεωρεί η Κουμουνδούρου «έξυπνα μέτρα».

Σχετικά με τις συγκεντρώσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, να περιορίζονται τα δικαιώματα. Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία». Και πρόσθεσε: «Η αντίδραση αυτή ήταν μια αντίδραση υγιής».