Γιατί έχει τέτοιο εκνευρισμό ο Αδ. Γεωργιάδης;

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Archives - TheNewspaper.gr

Το τελευταίο του βιβλίο, «Απλά μαθήματα ρητορικής», το παρουσίασε στα γραφεία της «Ελληνικής Αγωγής» που ιδρύθηκε το 1994 από τον ίδιο με σκοπό την εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και σήμερα την «τρέχει» η σύζυγος του Ευ. Μανωλίδου, αφού ο ίδιος είναι απασχολημένος με υπουργικά καθήκοντα και συνεχείς εμφανίσεις στα ΜΜΕ.

Γιατί έχει τέτοιο εκνευρισμό ο Αδ. Γεωργιάδης;

Ένας υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων που διδάσκει ρητορική και αρχαία ελληνικά δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση σε πλανητικό επίπεδο. Στην ελληνική πραγματικότητα, επειδή είναι υπερβολικά ορατός, δεν προκαλούν πια εντύπωση ούτε η φλυαρία του ούτε οι υπερβολές του.

Παρόλα αυτά, η τελευταία του εμφάνιση στον τ/σ ΣΚΑΪ, στο δεύτερο σπίτι του, προκάλεσε εντύπωση λόγω του εκνευρισμού του. Η επιθετικότητά του προς τη δημοσιογράφο Μ. Αναστασοπούλου, επειδή τόλμησε να τον ρωτήσει για το «τελευταίο μίλι» του πρωθυπουργού, ήταν εκτός των αποδεκτών ορίων σε οποιοδήποτε debate.

Γιατί ξέφυγε ο Αδωνης Γεωργιάδης;

Αν κάνει κανείς έναν γύρο στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα διαπιστώσει ότι στο νεοδημοκρατικό σύμπαν υπάρχουν ερμηνείες για την παρεκτροπή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αρκετοί αναφέρονται στην χαμηλή δημοτικότητά του. Πράγματι, σε όλες τις δημοσκοπήσεις που μετρούν τη δημοφιλία των υπουργών ο Αδ. Γεωργιάδης βρίσκεται πολύ χαμηλά. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα με δεδομένη την υπερπροσπάθεια αυτοπροβολής που κάνει στα ΜΜΕ και στα social media.

Βέβαιο θεωρείται ότι στις επόμενες εκλογές θα δει ξανά την πλάτη του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη στον βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας, χωρίς να αποκλείεται να τον περάσει αυτή τη φορά και η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως που έχει ισχυρές αντιπάθειες αλλά και συμπάθειες από δεξιούς και κεντρώους που τη θεωρούν μεταρρυθμίστρια.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να κρατάει τη θέση του στην κυβέρνηση αλλά δεν έχει σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, όπως λένε οι γνωρίζοντες όσα συμβαίνουν στην αθέατη πλευρά. Ούτε τον ενημερώνουν ούτε ζητούν τη γνώμη του. Τον αφήνουν απλώς να υπάρχει γιατί αν δεν το κάνουν, η φασαρία που θα κάνει θα είναι τεράστια και, επομένως, η ζημιά μεγάλη.

Ακόμη και ως αντιπρόεδρος της ΝΔ, τίποτα δεν ξέρει για όσα αφορούν το κυβερνών κόμμα. Ακόμη και την αναβολή του συνεδρίου, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, την έμαθε μαζί με όλους, από τα ΜΜΕ.

Έχει μεγάλη έγνοια για τον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, λόγω χαρτοφυλακίου, και εισπράττει τη δυσαρέσκεια του κλάδου χωρίς να συμμετέχει στη διαμόρφωση των αποφάσεων ώστε να τις επηρεάσει και χωρίς να έχει γνώση των μέτρων που έρχονται ώστε να προετοιμάσει τους ενδιαφερόμενους.

Με άλλα λόγια, ο Αδ. Γεωργιάδης είναι μιντιακά πρώτος τη τάξει υπουργός αλλά επί της ουσίας αναγκαίο κακό για το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν τον ενοχλούν για να μην τους ενοχλήσει. Αλλά θα ισχύει η ίδια ισορροπία και μετά τις εκλογές;

Ο Αδ. Γεωργιάδης έχει λόγους να είναι εκνευρισμένος. Το πρόβλημα γι αυτόν είναι ότι δεν το ελέγχει.

Θοδωρής Καραγιαννίδης