“Γιαβάς γιαβάς” η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων. Τελευταίος μήνας για πληρωμή φόρου με έκπτωση 3% – Έχετε πονόλαιμο από το air condition; Πότε να πάτε στον γιατρό

Φορολογικές δηλώσεις

Τα προβλήματα με τις και τις καταγραφές βεβαιώσεων για τις αναστολές μισθωτών, επιδόματα κτλ αλλά και στις δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων είναι ένας από τους λόγους γι την αργή κατάθεση των δηλώσεων μέχρι τώρα.

Ακόμη ένα μήνα, δηλαδή, μέχρι τις 27-08-2021 μπορούν να υποβάλλονται, ως εμπρόθεσμες οι φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, Προβλέπεται δε ότι εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων υποβληθεί μέχρι τις 28.7.2021 και ο προκύπτων οφειλόμενος φόρος καταβληθεί εφάπαξ, κι όχι σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου 2021, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών, έκπτωση ποσοστού τρία τοις εκατό (3%).

Ωστόσο αν και υπάρχει αυτό το σοβαρό κίνητρο ο ρυθμός υποβολής παραμένει αργός. Είναι ενδεικτικό ότι σε αυτές τις 30 μέρες που είναι ανοικτή η πλατφόρμα, έχουν υποβληθεί κάτι λιγότερες από 1 εκατ. δηλώσεις μέχρι τώρα (918.915).

Όπως φαίνεται στο γράφημα της ΑΑΔΕ σε αντίστοιχες περιόδους στο παρελθόν είχαν ήδη υποβληθεί τουλάχιστον 3 ή και 4 εκατομμύρια δηλώσεις, αναλόγως αν ξεκίνησε η υποβολή Μάρτιο ή Απρίλιο. Πέρυσι για παράδειγμα, είχαν υποβληθεί 3,2 εκατ. δηλώσεις Ε1, στο διάστημα από 15/4 έως 26/6/2020.

Πάντως ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που είναι «χαλαρός» πέρα από τη γενικότερη «εθνική τάση» για κατάθεση την «τελευταία στιγμή» έχει να κάνει με κάποια προβλήματα που υπήρχαν και που σταδιακά επιχειρείται να λυθούν

Συγκεκριμένα υπήρξαν ζητήματα με το Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το έντυπο Ε2 για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια αλλά και στα έντυπα των επιχειρήσεων που παράλληλα καταθέτουν και τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα των παγίων.

Ειδικότερα υπήρξαν πολλά προβλήματα με τις και τις καταγραφές βεβαιώσεων για τις αναστολές μισθωτών, επιδόματα κτλ αλλά και στις δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, με πολλούς κωδικούς που θα έπρεπε να ήταν προσυμπληρωμένοι να παραμένουν σε κάποιες ακόμη περιπτώσεις κενοί.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος το υπουργείο Οικονομικών έχει προωθήσει ρυθμίσεις για τους φορολογούμενους προκειμένου να μην πληρώσουν έξτρα φόρο εάν επλήγησαν από την πανδημία και δεν κατάφεραν π.χ. να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ύψος των e-αποδείξεων. Επίσης υπάρχει σχετική μέριμνα για τα τεκμήρια με τα εισοδήματα τα οποία δόθηκαν ως ενισχύσεις από το κράτος να μη μετράνε στο φορολογητέο εισόδημα αλλά να συμβάλλουν στην κάλυψη τεκμηρίων.

Έχετε πονόλαιμο από το air condition; Πότε να πάτε στον γιατρό

Έχετε πονόλαιμο από το air condition; Πότε να πάτε στον γιατρό (video)

Ο κλιματισμός ήταν κάτι σαν… πολυτέλεια πριν 10 ή 20 χρόνια, την οποία μόνο λίγοι προνομιούχοι μπορούσαν να απολαύσουν. Πλέον όμως ποιος δεν έχει air condition;

Είναι δεδομένο πως σήμερα ο κλιματισμός έχει γίνει μια αναγκαιότητα και στο σπίτι και στο γραφείο και αυτός είναι ο λόγος που σχεδόν όλοι μας ζούμε σε ένα κλειστό περιβάλλον με κλιματισμό πολλές ώρες την ημέρα. Δυστυχώς, όμως, αν και το air condition προσφέρει πολλά οφέλη, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική χρήση ενός κλιματιστικού μηχανήματος μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα.

Ένα από αυτά και μάλιστα το πιο συνηθισμένο είναι ο ερεθισμένος λαιμός, με ή χωρίς φλεγμονή, που πολλές φορές περιγράφεται σαν να έχουμε καταπιεί αγκάθια.

Η κύρια εξήγηση που ένα κλιματιστικό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμένο και με πόνο λαιμό, είναι ότι τα κλιματιστικά ξηραίνουν τον προστατευτικό στρώμα βλέννης του λαιμού και τον αφήνουν ακάλυπτο στις ‘’επιδρομές’’ των μικροβίων.

Πονόλαιμος από το air condition: Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση

 1. Η διατήρηση της ενυδάτωσης του σώματος και του λαιμού είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να θεραπεύσετε τον πονόλαιμο, που έχει προκληθεί από τον κλιματισμό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα κοντά σας ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό και πίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορείτε επίσης να πίνετε φρεσκοστυμμένους χυμούς και ροφήματα. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να κρατήσετε το λαιμό σας ενυδατωμένο, που μπορεί με τη σειρά του, να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής.
 2. Χρησιμοποιείτε υγραντήρα για να διατηρήσετε την υγρασία του χώρου.
 3. Να έχετε πάντοτε μαζί σας και να κάνετε λήψη παστίλιων/τροχίσκων για το λαιμό που δεν περιέχουν αντιβιοτικά. Οι παστίλιες χωρίς αντιβιοτικό, αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου, αφού οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι δρουν ταχύτατα και διαρκούν για τουλάχιστον 3-4 ώρες, προστατεύοντάς μας από ενοχλήσεις στο λαιμό, ιδιαίτερα τα καλοκαίρι όπου κάθε στιγμή είναι πολύτιμη.

Εκτός όμως από το να γνωρίζετε τους τρόπους που θα αντιμετώπισετε τον ερεθισμένο και με πόνο λαιμό εξαιτίας του air-condition, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να τον αποφύγετε στο μέλλον.

Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε περιλαμβάνουν ελαχιστοποίηση της χρήσης του κλιματιστικού σας, η χρήση πάντα έναν υγραντήρα όταν έχετε ανοικτό το κλιματιστικό και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος με ξεκούραση και υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής που θα περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά.

Πονόλαιμος από το air condition: Πότε είναι σκόπιμο να επισκεφτείτε τον γιατρό

 • Αν δεν μπορείτε να καταπιείτε υγρά
 • Αν έχετε ωταλγία που δεν υποχωρεί σε 48 ώρες
 • Αν έχετε πυρετό για περισσότερο από 3 μέρες
 • Αν ο πονόλαιμος επανεμφανίζεται ή διαρκεί περισσότερες από 7 ημέρες
 • Αν έχετε παρατεταμένη βραχνάδα (πάνω από τρεις εβδομάδες) ή επαναλαμβανόμενες κρίσεις βραχνάδας
 • Αν έχετε βγάλει ερυθρά εξανθήματα
 • Αν έχετε επίμονο πονόλαιμο, συνοδευόμενο από νυχτερινή έντονη εφίδρωση και ερεθισμένους αδένες
 • Αν ο λαιμός πονάει, δεν έχει υποχωρήσει ο πόνος σε 48 ώρες και δεν υπάρχουν συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης
 • Αν οι αδένες στο λαιμό είναι πρησμένοι χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα και δεν υποχωρεί το πρήξιμο μέσα σε τρεις εβδομάδες αφότου έχει υποχωρήσει ο πονόλαιμος