Γαλατσόπουλος: Όλοι είναι θετικοί για την επιστροφή του Ολυμπιακού * Αυγενάκης: «Υπάρχει ομόφωνη απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ να διακοπεί το πρωτάθλημα» * «Επίθεση» φιλίας από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στον Σαρούνας

Γαλατσόπουλος: «Όλοι είναι θετικοί για την επιστροφή του Ολυμπιακού, δεν μπορείς να ρίξεις καμία ομάδα»!

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος εξήγησε πως η φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1 ενώ αναφέρθηκε στην πιθανότητα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος φιλοξενήθηκε στην Αθλητική Κυριακή όπου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ, εξηγώντας ότι θα ήταν άδικο να… καταδικαστεί μια ομάδα και να πέσει κατηγορία ενώ απέμεναν 6 αγωνιστικές.

Αναλυτικά:

«Η εισήγησή μας στην πολιτεία για οριστική διακοπή λήφθηκε ομόφωνα στις 23 Μαρτίου και αυτό δικαιώνεται από τα γεγονότα γιατί σήμερα που μιλάμε, 23 πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν διακοπεί. Τα μόνα που δεν έχουν λήξει είναι της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Γερμανίας. Η εισήγηση μας λήφθηκε με βάση τις αποφάσεις της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το κυρίαρχο θέμα είναι η υγεία των αθλητών και όλων των ανθρώπων που αφορούν τους αγώνες, υπάρχει μια σύμπνοια σε αυτό το ζήτημα.

Το θέμα της οριστικής απόφασης θα συζητηθεί στο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα έπειτα από την τροποποίηση που δίνει τη δυνατότητα στις λίγκες και τις ομοσπονδίες να αποφασίσουν για τη συνέχεια των πρωταθλημάτων. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι 14. Όταν υπάρχει απότομη διακοπή πρωταθλήματος ενώ απέμεναν 6 αγωνιστικές, δεν μπορείς να καταδικάσεις ούτε να ρίξεις κάποια ομάδα. Στο νέο Δ.Σ. που θα παρθεί η οριστική απόφαση της διακοπής, είναι ένα ζήτημα από αυτά που θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν. Εκφράζω την κοινή λογική, δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον ενώ απομένουν 6 αγωνιστικές.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, αναίτια είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας. Παρ όλο που είχε κάνει προτάσεις για αλλαγές. Η επιστροφή του είναι θέμα αγωνιστικό και αφορά την ΕΟΚ. Είναι και καθαρά θέμα του Ολυμπιακού. Όλοι είναι θετικοί στη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α1, είναι η φυσική του θέση».

 

Αυγενάκης: «Υπάρχει ομόφωνη απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ να διακοπεί το πρωτάθλημα»

Αυγενάκης: «Υπάρχει ομόφωνη απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ να διακοπεί το πρωτάθλημα»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για το πρωτάθλημα της ΕΚΟ Basket League και στάθηκε στην απόφαση του ΕΣΑΚΕ για την οριστική διακοπή του.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 είπε ότι «τώρα μιλάτε για την  μεγάλη μου αγάπη, γιατί εγώ μπασκετικός δηλώνω. Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του ΕΣΑΚΕ, της διοργανώτριας αρχής, κάτι που σημαίνει ότι αν επιβεβαιωθεί το πρωτάθλημα δεν θα συνεχιστεί. Είμαστε σε επαφή μετά την ψήφιση της διατάξεως. Αναμένουμε την επίσημη θέση τους, αν αλλάξει κάτι. Και αν έχει αλλάξει κάτι θα το συζητήσουμε. Οι σχέσεις μας είναι άριστες. Περιμένουμε με καρτερικότητα να εξετάσουν και εκείνοι όλα τα δεδομένα και να πάρουν την απόφασή τους με ηρεμία».

«Επίθεση» φιλίας από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

γιασικεβίτσιους

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποτελεί τον διακαή πόθο των οπαδών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, όπως φαίνεται και στην…επίθεση που έκαναν στην ανάρτηση του προπονητή της Ζαλγκίρις στο Instagram.

Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» κάλεσαν τον Σάρας να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «πράσινων», κάτι που για την ώρα φαντάζει πολύ δύσκολο.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*