Βόλεψαν και τη σύζυγο του Κουμουτσάκου στη Βουλή. Απέλυσαν μητέρα δύο ανήλικων παιδιών – Η… γνωστή, προκλητική Μενδώνη! Καμιά αυτοκριτική για Λιγνάδη και Ακρόπολη

Η εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει πώς στο ελληνικό Κοινοβούλιο προσελήφθη η σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Ρεγγίνα Καρρά.

Aσυνήθιστη για τα κοινοβουλευτικά χρονικά πρόσληψη έγινε την τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής, λίγο πριν κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα, και υπογράφεται από τον πρόεδρο του σώματος Κώστα Τασούλα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρεγγίνα Καρρά στο επίσημο βιογραφικό του Γ. Κουμουτσάκου δηλώνεται ως σύζυγος του βουλευτή και πρ. υπουργού και πρ. ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκου.

Ταυτόχρονα είναι και κόρη του καθηγητή της Νομικής Αργύρη Καρρά, ο οποίος ήταν γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου στις κυβερνήσεις Καραμανλή την περίοδο 2004 – 2009.

Η οικογένεια Καρρά έχει ιστορία στη Ν.Δ., καθώς ο Α. Καρράς είχε διοριστεί από τον Καραμανλή ως ο πρώτος επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ μετά τη Μεταπολίτευση, ενώ το 1976 διορίστηκε γενικός γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών και το 1978 γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΑΥΓΗ, ο διορισμός της Ρ. Καρρά στη Βουλή έγινε στις 23 Απριλίου, με το σχετικό έγγραφο να υπογράφεται από τον Κ. Τασούλα. Η Ρ. Καρρά θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2021 – 18 Απριλίου 2022.

Η αμοιβή τής Ρ. Καρρά, σύμφωνα με την απόφαση Τασούλα, την οποία δημοσιεύει η ΑΥΓΗ, ορίζεται στο ποσό των 1.750,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Επισημαίνεται ότι ως ανεξάρτητος σύμβουλος η Ρ. Καρρά θα μπορεί να κρατήσει και την εργασία της στο δικηγορικό γραφείο Καρρά, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή, στην οδό Βαλαωρίτου.

Υπογραμμίζεται ότι για να προσληφθεί η Ρ. Καρρά στη Νομική Υπηρεσία της Βουλής, απολύθηκε δικηγόρος η οποία αμειβόταν με μπλοκάκι και 800 ευρώ καθαρά τον μήνα και δεν διατήρησε το γραφείο της, ενώ είναι και μητέρα ανήλικων τέκνων. Η σύμβαση της συγκεκριμένης δικηγόρου έληξε στις 25 Μαρτίου και δεν ανανεώθηκε παρά το ότι υπήρχε θετική εισήγηση του προϊσταμένου της…

Για την απόλυση της εργαζόμενης των 800 ευρώ υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση στο σωματείο των εργαζόμενων της Βουλής.

Η Ενωτική Δράση Εργαζομένων Βουλής κατήγγειλε την απόλυση, ενώ η προσκείμενη στην πλειοψηφία Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων Βουλής υποστήριξε πως η αντιπολίτευση κινδυνολογεί και ξεπέρασε το θέμα τής απόλυσης με τη φράση «εργαζόταν με σύμβαση έργου (‘μπλοκάκι’), η οποία έληξε αυτοδικαίως».

Οι δύο αποφάσεις τής Βουλής για την πρόσληψη της συζύγου Κουμουτσάκου και ακόμα ενός δικηγόρου. Και οι δύο στη θέση απολυμένης δικηγόρου των 800 ευρώ, που είναι και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Στη θέση ενός προσέλαβαν δύο

Σε κάθε περίπτωση, η αρνητική στάση τού προέδρου της Βουλής για την ανανέωση της σύμβασης εξηγείται, καθώς είχε ήδη ξεκινήσει η μεθόδευση για την πρόσληψη όχι μόνο της Ρ. Καρρά αλλά και ακόμη ενός δικηγόρου! Από τις 23 Μαρτίου το Τμήμα Προμηθειών της Βουλής είχε ζητήσει με υπηρεσιακό σημείωμα την πρόσληψη δικηγόρου.

Όμως η Βουλή, αφού απέλυσε τη δικηγόρο των 800 ευρώ, έγινε… ανοιχτοχέρα. Στη θέση μίας δικηγόρου των 800 ευρώ πήρε δύο δικηγόρους με συνολική αμοιβή 3.250 ευρώ καθαρά! Εκτός από τη Ρ. Καρρά (που αμείβεται με 1.750 ευρώ καθαρά), προσελήφθη και ο Λεωνίδας Ερωτοκρίτου με αμοιβή 1.500 ευρώ καθαρά!

Πρόκειται για έναν νέο δικηγόρο -αποφοίτησε από τη Νομική Κομοτηνής μόλις το 2015-, ο οποίος συστήνεται με νόημα: «Με γοητεύει η πολιτική. Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό»

 

Η… γνωστή, προκλητική Μενδώνη! Καμιά αυτοκριτική για Λιγνάδη και Ακρόπολη

Μενδώνη

Όλα… καλά τα βλέπει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη: Και τα έργα στην Ακρόπολη και τις επιλογές της για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στην «αυλή» του υπουργείου.

Για ακόμα μία φορά, η Λίνα Μενδώνη εμφανίστηκε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής σε ό, τι αφορά το μέγα σκάνδαλο με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και προφυλακισμένο με κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη.

Η υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στον ALPHA, υποστήριξε μάλιστα προκλητικά ότι το κίνημα MeToo ήρθε καθυστερημένα στην Ελλάδα, αφήνοντας εκτός κάδρου όπως κάνει όλο το αυτό το διάστημα τις δικές της ευθύνες και τις προσπάθειες επί της ουσίας συγκάλυψης της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης.

Εντύπωση έκανε και η απάντησή της στο ερώτημα εάν η υπόθεση Λιγνάδη είναι η κορυφή του παγόβουνου, υποστηρίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να σχολιάζουμε όταν το θέμα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη.

Η Μενδώνη και το μέγα έργο του ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Όσον αφορά στα έργα στον Ιερό Βράχο που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων η Λίνα Μενδώνη επέμεινε στο αφήγημα περί αναβάθμισης της εικόνας της Ακρόπολης και έδωσε έμφαση στον ανελκυστήρα που χαρακτήρισε πρότυπο και μοναδικό στον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Μανόλης Κορρές, τον οποίο η υπουργός Πολιτισμού επικαλείται για να υποστηρίζει τις εργασίες στην Ακρόπολη, έχει δηλώσει στον τακτικό καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης Μάνο Στεφανίδη, ότι «διαφωνεί με την τοποθέτηση του ανελκυστήρα τόσο αισθητικά όσο και μορφολογικά. Ο ίδιος έχει άλλη πρόταση που δεν πληγώνει τόσο κατάφωρα τον Βράχο».

Κουβέντα ασφαλώς και για τις φθορές από τα έργα «αναβάθμισης» που κατά την πάγια τακτική της η υπουργός Πολιτισμού αναγκάστηκε να παραδεχθεί μετά από τέσσερις ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*