Βρυξέλλες: Σαρωτικές οι αποκαλύψεις Πόσοι ευρωβουλευτές ερευνώνται από τις Αρχές μαζί με την Καϊλή για χρηματισμό — Τέλος στις εξωτερικές θερμάστρες στους χώρους εστίασης των Βρυξελλών

Για την υπόθεση του Κατάρ ανακρίνονται και οι Βέλγοι ευρωβουλευτές Μαρί Αρενά και Μαρκ ΤαραμπέλαΈρευνες σε γραφεία ευρωβουλευτών πραγματοποιούν οι βελγικές Αρχές, στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς με το Κατάρ, στην οποία εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή.

Η αστυνομία του Βελγίου σφράγισε τα γραφεία τριών ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες μετά την έναρξη έρευνας για διαφθορά.

Οι δύο ευρωβουλευτές που βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών στην υπόθεση που εμπλέκεται η Εύα Καϊλή

Πηγές είπαν στο Euronews ότι τα γραφεία ανήκουν στους ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή, Μαρί Αρενά και Μαρκ Ταραμπέλα, αμφότεροι από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών.

Ποιοι είναι οι δύο ευρωβουλευτές, εκτός από την Εύα Καϊλή, που ελέγχονται  για το σκάνδαλο με το Κατάρ

Τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες για φερόμενη συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, ο οποίος φέρεται να συνελήφθη από τις Αρχές. Η Εύα Καϊλή προσήχθη για ανάκριση από τις Αρχές του Βελγίου, ενώ δημοσιεύματα μεταδίδουν ότι στο σπίτι της στις Βρυξέλλες βρέθηκαν σακούλες με χρήματα.

Πέντε συλλήψεις και τουλάχιστον 17 έρευνες πραγματοποιήθηκαν αυτή την Παρασκευή στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο μιας τεράστιας έρευνας κατά της διαφθοράς που διενεργήθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Επίσης, οι Αρχές ερευνούν τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα και τη συνάδελφό του, Μαρί Αρενά, στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς που άνοιξε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

 

Τέλος στις εξωτερικές θερμάστρες στους χώρους εστίασης των Βρυξελλών, για εξοικονόμηση ενέργειαςΕστίαση: Η ενεργειακή κρίση βάζει τέλος στις σόμπες και φέρνει τα  κουβερτάκια - AstraTV

Τέλος στα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου σε καφετέριες και εστιατόρια αναμένεται να μπει στις Βρυξέλλες για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η περιοχή των Βρυξελλών πρόκειται να απαγορεύσει τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου σε όλη τη βελγική πρωτεύουσα από τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με το δίκτυο BX1. Σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι ανησυχίες των επιχειρηματιών για πιθανή απώλεια των πελατών, οι τοπικές αρχές εισήγαγαν πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη διανομή εκατοντάδων κουβερτών σε εστιατόρια και μπαρ στην περιοχή.

«Μοιράζοντας κουβέρτες προσφέρουμε μια μεταβατική περίοδο [πριν από τον Ιανουάριο] και προτείνουμε άλλους τρόπους να παραμείνετε ζεστοί το χειμώνα παρά με θερμάστρες», δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικών Υποθέσεων των Βρυξελλών Φαμπιάν Μεγκρέν, προσθέτοντας ότι «οι θερμάστρες είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας, ακριβές για τους ιδιοκτήτες και επιβλαβείς για το περιβάλλον».

Παρόλο που το υψηλό κόστος τους έχει ήδη οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να απενεργοποιήσουν οικειοθελώς τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου τους, πολλοί είναι επιφυλακτικοί ως προς το εάν η απαγόρευσή τους θα έχει θετικό αντίκτυπο.