Βουλευτής ΝΔ για Προανακριτική: «Παιδιά να το λήξουμε, είναι καραγκιοζιλίκι!» – Aπευθείας ανάθεση για 10 εκατ. self tests μετά το “φιάσκο” στον διαγωνισμό

Προανακριτική για Παππά: Μετά το Πάσχα η κατάθεση Καλογρίτσα - Την Πέμπτη ο  Νικολάου | LiFO

Τρεις βουλευτές συναντήθηκαν στο διάδρομο της Βουλής, έξω από την αίθουσα της Προανακριτικής, λίγη ώρα μετά την έναρξη της κατάθεσης του συνεργάτη του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρ. Νικολάου. Οι δύο ανήκουν στην Κ.Ο. της ΝΔ, ο τρίτος είναι ο Παύλος Πολάκης. Όσα διημείφθησαν, συμβαδίζουν με το σημερινό δημοσίευμα «Των Νέων» στη στήλη «μικροπολιτικός».

Ο πρώην υπουργός, λοιπόν, συζητούσε -μπορεί και να κάπνιζε παράλληλα- με συνάδελφό του από τη ΝΔ, ο οποίος εκτός από μέλος της Επιτροπής έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα στο δημοσιογραφικό στίβο. Κυρίως πιάτο στο μενού της κουβέντας ήταν η Προανακριτική. Προφανώς, συμφωνούσαν ότι διαφωνούσαν.

Την ώρα που αντάλλαζαν σε ήπιο κλίμα τα επιχειρήματά τους, εμφανίστηκε και ο τρίτος βουλευτής. Πρόκειται για μέλος της συμπολίτευσης με εξίσου μεγάλη δημοσιογραφική πείρα, ο οποίος συνηθίζει να κόβει βόλτες στους διαδρόμους της Βουλής για λόγους υγείας. Χωρίς να χρονοτριβεί, ο περαστικός βουλευτής τους πλησίασε και μπήκε στη συζήτηση λες και βρισκόταν εκεί εξ αρχής.

«Έλα, έλα…» είπε με διαχυτικότητα και πρόσθεσε αφήνοντας άναυδο όχι τον Π. Πολάκη, αλλά τον έτερο βουλευτή της ΝΔ: «Να σφυρίξουμε λήξη στην Προανακριτική. Εξήγησε δε πως δεν υπάρχει ένδειξη εμπλοκής πολιτικού προσώπου, τονίζοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι πρόκειται για «καραγκιοζιλίκι».

Ο συνομιλητής του Π. Πολάκη και μέλος της Επιτροπής άκουγε έκπληκτος, καθώς αντιλήφθηκε τι θα δρομολογούσαν τα λόγια του συναδέλφου του. «Δεν συμφωνώ με αυτό που είπες, αλλά πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό παραπολιτικό για τον Παύλο» απάντησε αμήχανα, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνεί απόλυτα!

Τους… καρφώνει και ο «μικροπολιτικός»

Τα παραπάνω συμβαδίζουν με όσα δημοσίευσαν σήμερα «Τα Νέα» στη στήλη «μικροπολιτικός», γεγονός που αποδεικνύει ότι ο «κόκκινος εργολάβος» μετατρέπεται σε παράγοντα του χάους. Όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη ΝΔ.

«Εισπράττω έναν κάποιο προβληματισμό -για να μην πω δυσφορία- από την πλειοψηφία για τη στρατηγική που ακολουθεί ο κεντρικός μάρτυρας της υπόθεσης, στα επιχειρήματα του οποίου άλλωστε στηρίζεται όλη η δικογραφία» σημειώνεται στη στήλη και επισημαίνεται παρακάτω:

«Θυμίζω ότι εξ αρχής ο Καλογρίτσας είχε επιδείξει μια διάθεση να επιβάλει στην Προανακριτική τη δική του ¨γραμμή¨ όσον αφορά την κλήτευση των μαρτύρων, με εξώδικο που είχε αποστείλει ζητώντας κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τα αφεντικά της CCC. Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε γνωρίζοντες τις διαθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας, δεν πρόεκειται να ανεχθούν άλλες αναβολές. Εν ολίγοις, η ΝΔ θα επιμείνει στην κατάθεση του Καλογρίτσα αμέσως μετά τη Λαμπρή το δίχως άλλο και βεβαίως σε αυτό θα συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς ζητούσε να κληθεί πρώτος ο επιχειρηματίας».

Άγγελος Προβολισιάνος

 

Aπευθείας ανάθεση για 10 εκατ. self tests μετά το “φιάσκο” στον διαγωνισμόΠροβλήματα με τα self tests που έφτασαν στα φαρμακεία

Σε ριζική αλλαγή στρατηγικής προχωρά η κυβέρνηση όσον αφορά στην προμήθεια των self tests μετά το φιάσκο με τον διαγωνισμό κατά τον οποίο μια εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη ενώ ακυρώθηκε και ο διαγωνισμός για την προμήθεια 10 εκατ. self tests. Έτσι πλέον η προμήθεια θα γίνεται με απευθείας ανάθεση.

Ενώ η κυβέρνηση προκήρυξε το διαγωνισμό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούνται οι εν λόγω προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει ο διαγωνισμός, μετά και από προσφυγές που κατέθεσαν οι εταιρείες προμήθειας.

  • «Πρέπει να σας πω ότι θα προμηθευτούμε και ως κυβέρνηση πια, κεντρικά -με απευθείας διαπραγμάτευση και σε πολύ χαμηλή τιμή- έναν μεγάλο αριθμό self-test για να καλύψουμε τις ανάγκες μας για τον επόμενο μήνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χρήση των εν λόγω τεστ ενέχει ρίσκο, το οποίο έλαβε η κυβέρνηση, καθώς και ότι με τα self test στην ουσία περνάει η ευθύνη στους πολίτες.

  • «Για μένα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία διότι περνάει τη σκυτάλη της υπευθυνότητας στον πολίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.