Βολτάροντας στο Παναθηναϊκό στάδιο

Το γνωρίζατε ότι κάτω από τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου υπάρχει ένα μουσείο που περιλαμβάνει αντικείμενα από τους Ολυμπιακούς αγώνες και μια σειρά από αφίσες όλων σχεδόν των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων;

Ούτε εγώ το ήξερα ενώ έχω πάει αρκετές φορές! Η αιτία που το έμαθα είναι η κόρη μου. Ως παιδί (τεσσάρων ετών και 10 μηνών) είναι εξαιρετικά περίεργη για το κάθε τι ενώ εξερευνάει τα πάντα.

Στο βάθος λοιπόν του σταδίου βρίσκεται η στοά από την οποία στο παρελθόν οι αθλητές εισέρχονταν στον αγωνιστικό χώρο. Η στοά αυτή είναι σήμερα προσβάσιμη και περνώντας κάτω από τις κερκίδες οδηγεί στο μουσείο που έχει δημιουργήσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το μουσείο αυτό δεν είναι μεγάλο, ουσιαστικά αποτελείται από δύο δωμάτια και μπορεί κανείς να το δει εύκολα σε 15-20 λεπτά. Στο πρώτο δωμάτιο (που βρίσκεται στο τέλος της στοάς) υπάρχουν επιγραφές με ορισμένα ιστορικά στοιχεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κυρίως κατά την αρχαιότητα, ενώ στο δεύτερο φιλοξενείται μια μόνιμη έκθεση με τις επίσημες αφίσες και δάδες των σύγχρονων θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Φωτογραφία-κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας