«Βιαστής είναι» και στην Πειραιώς 260!

Μόλις συνέβη. Στην πρεμιέρα της εξαιρετικής παράστασης «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με τους Θάνο Λέκκα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βασίλη Μαγουλιωτη. Την ανακοίνωση διάβασε στο τέλος της παράστασης, με όλους τους συντελεστές επί σκηνής, ο Βασίλης Μαγουλιωτης. Μαζί ύψωσαν και πανό «Βιαστής Είναι».

Η σκηνή ήταν εξαιρετικά δυνατή και συγκινητική και για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της. Θυμός και συγκίνηση. Αλλά κυρίως αλληλεγγύη. Αυτό νιώσαμε.

Κανένας από τους επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δεν ήταν παρών στην πρεμιέρα. Ούτε η καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου, ούτε ο Γενικός Διευθυντής ούτε ο Πρόεδρος, αν και ήταν πρεμιέρα της παράστασης και πάντοτε κάποιος είναι παρόντας.

Δεν είδαμε κανέναν τους… Ίσως ήταν τυχαίο. Ίσως πάλι να μην ήθελαν να «εργαλειοποιήσουν τον πολιτισμό». Ίσως να μην είδαμε και καλά…

Πάντως, παρών ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Γιάννης Μόσχος.

Όπως και να ‘χει, η παράσταση είναι το ίδιο πολιτική και δυνατή με το κείμενο που διαβάστηκε και οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) μοιραστήκαμε το ίδιο συναίσθημα.

Νόρα Ράλλη