Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με παρμεζάνα

Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με παρμεζάνα

Υγιεινή και απολαυστική πρόταση

Υλικά

  • 2 κεφάλια κουνουπίδι, σε κύβους
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε 1-2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ανακατέψτε το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2
Προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό λαχανικών και το νερό και ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 3
Προσθέστε το θυμάρι, σκεπάστε και μειώστε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Ξεσκεπάστε και αφαιρέστε το θυμάρι.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να χτυπήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
Βήμα 5
Ανακατέψτε την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο και αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*